Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek elképzelhető,...

Szerintetek elképzelhető, hogy már most érzem a kisbabám mozgolódását?

Figyelt kérdés
12. hetes terhes leszek vasárnap és tegnap óta érzem, a köldökömtől kb 1 mutató újnyi távolságra lent mintha apró mocorgást éreznék 1-1 pillanatra. Ez a második terhességem a lányomnál 2 éve kb 16 hetesen éreztem először, de az olyan volt, mintha egy apró buborék lenne a hasamban és nagyon finoman odaütődne. Ha nem a baba akkor szerintetek mi lehet?
2011. jún. 30. 20:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
12 hetesen inkább érezni akarod. A terhestüneteket is sokan beképzelik akik nagyon akarnak babát, szerintem nálad is hasonló lehet, a bélmozgást magzatmozgásnak akarod érezni, így annak is gondolod.
2011. jún. 30. 21:45
 2/20 anonim ***** válasza:
nekem is aztmondták h pszichés a dlog ugyanis én csak 10 hetes vagyok szintén második elsönél 16hét elsö napján mozdult meg a fiam,viszont én is érzek vmit vszinü rendezödnek odabennt a dolgok,Boldog babavárást!!
2011. jún. 30. 21:47
 3/20 anonim ***** válasza:
12 hetesen akár érezheted, de sztem nem ennyire magasan... ilyenkor még csak nagyon lent van a méhed.
2011. jún. 30. 21:50
 4/20 A kérdező kommentje:
A barátnőm az első babáját 11 hetesen érezte először! A bélmozgást meg tudom különböztetni minden mástól, mivel ez az érzés nem gyomortájékon van! Doplerral gyönyörűen hallani a szívét és a ficánkolását. Ebből is gondoltam, hogy talán Ő lehet. Köszönöm szépen!
2011. jún. 30. 21:53
 5/20 anonim ***** válasza:

11 hetesen a barátnőd se nagyon érezhette.

És tényleg... azt írod a köldöködtől 1 ujjnyira? 12 hetesen??? Messze van még onnan ám a baba! Biztosan nem ő az.

2011. jún. 30. 21:55
 6/20 A kérdező kommentje:
A barátnőm testileg és lelkileg is nagyon érzékeny (a dokija mondta, hogy biztos a baba volt). Ha kifeszítve a köldököm alá teszem a mutató újjam akkor kb. ott érzem.
2011. jún. 30. 22:03
 7/20 anonim ***** válasza:

Érezhetsz ott valamit, de nem a babát, mert az nem ott van. Ennyi idősen éppcsak a szeméremcsont felett járhat.

Valaki meg lehet akármilyen érzékeny, vannak fizikai korlátok. Biztos nem szándékosan hazudik, csak téved.

2011. jún. 30. 22:05
 8/20 A kérdező kommentje:
Lehet benne valami.... Lesz még időm az ütéseket rúgásokat átélni így nem éltem már most bele magam, hogy a pici az. Nagyon köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 30. 22:25
 9/20 anonim ***** válasza:

Én nagyon korán éreztem mindkét fiamat (12-13 hét), de mindkettő "kapirgált", vagy olyan rebegésszerű volt, mintha pillangók lettek volna:P. Az eslőnél a dokim se hitte, aztán pár percre rá az uh igazolt, és "meaculpázott" is:D. A másodiknál meg se lepődött. Ez elvileg alkat kérdése...

Viszont egy ujjnyira a köldöködtől sztem se a babát érezted:(! Nekem a 12 hetes uh-nál a doki a "bugyivonalamnál" kereste a bébit, aztán leesett az álla, mert nekem tényleg a köldökömig ért akkorra a méhem, viszont ez nálam nagyon egyedi, egyfajta "deffekt", amit a saját dokim már többször említett. Az átlagosnál jóval feljebb van alapból a méhem, és sokkal hosszabb a méhnyakam. De ez nem egészen normális dolog, szóval hacsak neked nem ilyen, akkor 12 hetesen a méhed teteje kb. félúton van a bugyivonalad, és a köldököd között, ergo nem a babát érezted. De még ha neked is ilyen magasan fekvő a méhed, akkor is a baba nagyjából középen van a méhben, nem pedig a tetejéhez tapadva...

Remélem érthető vagyok, igyekszem:P.

Szóval sztem az idő nem feltétlenül korai, mert élő példa vagyok rá, hogy lehet 12 hetesen a babát érezni (bár tényleg nem ez az átlag), viszont a helye miatt sztem nem a babód volt...

2011. jún. 30. 23:08
 10/20 anonim ***** válasza:
50%
Ja, és ettől a "beképzeled" leoltástól rosszul vagyok!!! A nem terhes nők sem "hallucinálják" a terhestüneteket, hanem egész egyszerűen a premenstruációs tünetek egy az egyben megegyez(het)nek a terhesség tüneteivel, hiszen mindkettőt a megemelkedett progeszteronszint okozza;). Szóval ahelyett, hogy hülyének nézitek egymást, inkább próbáljatok tárgyilagos infókkal segíteni, mert a "hülye vagy" nem egészen érdemleges válasz sztem:P.
2011. jún. 30. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!