Babaruha kérdés? Milyen ruhákat, milyen méretben és az egyes méretekből hány darabot vegyek?
Októberi babám van, és nekünk ennyi dologra volt szükségünk a ruhákat illetően:
56-os, újszülött:
- 8-9 hosszú ujjú rugdalózó
- 8-9 rövid ujjú body
- 1 kis kesztyű
- 1-2 kis zokni
- 1 vastag sapka, 1 vékony benti sapka
- 1 hálózsák (vastag)
Kaptunk pár egyberuhát is (kislánynak), de ez nem szükségszerű.
62-es ruhákból már inkább nadrágokat, pulcsikat vettünk, és azt adtuk a bodyra.
Újszülöttként szinte mindig rugiban volt, mert azt könnyebb volt ráadni, nem kínoztuk őt annyira az öltözködéssel.
56-os bodyból+rugiból vegyél 3-4 db-ot(nem kell belőle sok mert hamar kinövik)
62-esből is vehetsz egy pár darabot
kis zoknikból legalább 5-6 párat
valamint harisnyából is vegyél min.1-et
Nem tudhatod előre. A lányom az 56-os ruhákat 7 hetes koráig hordta. De utána a 62-est csak két hétig tudta, szóval tulajdonképpen vehettem volna rögtön 68-ast. De hát ki tudta előre?
A rugdalózóit se nagyon tudtam ráadni, mert folyton kihúzta belőle a lábát, meg a talpas nadrágból is. Így ő 3 hetes kora óta nadrág-zokni kombót hord. :)
Amúgy én bodyból szoktam többet venni 10-12 darabot, mert az fogyó eszköz, koszolódik. Meg most pólóból, mert nyáron azt adok rá inkább. De pl. nadrágból, pulóverből nem kell sok, max. 2-3 darab, többet úgysem használsz. Pizsamából (napozóban alszik újabban) van még kb.6-7 darab, mert sajnos azzal is előfordulnak balesetek (pl. hasmenés idején), és nem mosok minden nap.
Pici harisnya jól fog jönni,vegyél pár darabot.
Aztán body-k,pár darab rövidujjú és több hosszú ujjú.
Csak kényelmes és pamut dolgokat vegyél,felesleges divatolni,és minél inkább csillog villog egy ruhácska annál kevésbé praktikus.
Alul lábnál legyen patentos,és lehetőleg sehol máshol,mert nyomhatja a babát. Ha háton patentos és háton szeret aludni akkor azért,ha meg elől patentos mondjuk keresztben és hason szeret aludni akkor azért.
A két részes dolgokat nem ajánlom,mert bár tündériek tudnak lenni ezek a szettek,de egyáltalán nem praktikusak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!