Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes embrió mekkora kell...

12 hetes embrió mekkora kell hogy legyen?

Figyelt kérdés
Én 12 hetes vagyok és az embrióm mérete 48mm. Arra vagyok kíváncsi, hogy ez jó méretnek számít -e. Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. jún. 28. 11:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szerintem jó, csak fiatalabb lehet a terhességed a mesi alapján számolt korodnál. Tegnap volta a második babával 12 hetes uh, a gép a mérete alapján 11+6nak hozott 501 mm, azt mondta a doki, hogy kisebb a baba, mert vszínű később fogant. Nálad nem hozta kisebbenek a terhességed, a számolt korodnál? A fiammal is így voltam, végig 6 nappal volt kisebb, majd ennyivel később is született, 3100kg 53 cm, szóval annyira kicsi ő sem volt.
2011. jún. 28. 12:04
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem mondott a doki azon kívűl semmit, hogy minden ok. Kül az utolsó mensim első napja március 29.-e volt. Az utolsó két ciklusom 33 napos volt, de előtte mindig 28-29. Szóval akkor lehet hogy csak 11hetes lehettem az uh-n. Különben ez az első terhességem, meg 21éves vagyok, és aggódom. Genetikai vizsgára nem küldtek.
2011. jún. 28. 12:13
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Hahó! Mielőtt kétségbe esnél, megkerestem az én kisfiamét (sajnos a nagynak nem írtak a 12 hetesen, csak BPD-t, az 18mm volt).

Szóval a pocaklakó 12 hetesen: BPD:18mm (neki is), FL:5mm, AC:50mm, CRL:52mm

Most 34 hetes vagyok, és nem kicsi!!!!

2011. jún. 28. 12:14
 14/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm hogy utána néztél. Kezdek megnyugodni. :)
2011. jún. 28. 12:20
 15/19 anonim ***** válasza:
HA 28 nappal számolod a ciklusod akkor 11+2 napos vagy, akkor pedig már teljesen méreténél van a baba, vszínű a doki is ezért mondta, hogy minden rendben, ne aggódj! Élvezd az uh, hogy láthatod:)
2011. jún. 28. 12:22
 16/19 A kérdező kommentje:
Még csak annyi, hogy én Szerbiában élek és nekem csak ennyit ír a papíromon:CRL-48mm BPD-22mm. Szívritmus rendben, magzatvíz rendben, a magzat mozgékony, a gerincoszlop rendben. Ennyi. Ez egy 2D-s uh eredménye.
2011. jún. 28. 12:25
 17/19 anonim ***** válasza:

12:14-es vagyok.

Nálunk a 12 hetes UH-n néznek orrcsontot és tarkóredőt is. De szerintem a méretei rendben vannak, lehet tényleg kisebb terhesség és ilyenkor még napok is számítanak. Amúgy az enyém is kisebb 6 nappal és látod kb akkora volt, mint a te babád:)

2011. jún. 28. 12:39
 18/19 anonim ***** válasza:

Ne legyel ideges, nem gond van a babaval, csak fiatalabb a terhesseged. Meg nem voltal 12 hetes, amikor az uh-t csinaltak, ennyi.

A baba ilyenkor meg nem tud lemaradni a novekedesben, az embrio az elso trimeszterben vagy fejlodik meretileg ahogy a tobbi, vagy ha lemarad a fejlodesben, akkor nem a merete nem no, hanem egyeb szervi problemak lesznek vele, vagy elhal a terhesseg.

Nehogy megijedj, csak a lenyeget irom le.

Szoval a 48 mm-es crl-bol az kovetkezik, hogy a te terhesseged bo 11 hetes, 11 het 3-4 nap korul van, nem volt meg betoltott 12 het, amikor voltal uh-n.

A 14-16. hetig korulbelul a magzat es a terhesseg korat nagyon potnosan meg lehet hatarozni a meretebol, csak utana kezdenek mas tempoban fejlodni, mint a tobbi magzat.

Addig minosegi valtozas van es egyseges a meretuk. Nagyon pici elteres lehet csak, de az is inkabb a nem teljesen pontos meres eredmenye.

Lehet, hogy a dokid azert nem mondta ezt el, mert 3-4 nap lemaradas szinte semmi, a szules varhato idopontjat nezve sem jelent sok mindent, a vizsgalatok is ettol meg lehetnek potnosak. Mert pl a 12. heten ha volt kombinalt teszted, akkor is mar 11 hetet betoltotted es a 11. hettol lehet elvegezni a vizsgalatot, tehat nalad is jo eredmenyt fog adni.

Akkor szoktak papiron altalaban modositani a 12. heti uh alapjan a terhessegi kort, ha 1-2 hetes elteres van, bar sajnos van orvos, aki meg ezzel sem akar foglalkozni.

Minden jot!

2011. jún. 28. 13:14
 19/19 anonim ***** válasza:
12+5 hetesen volt a 58 mm.
2011. jún. 28. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!