Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha majdnem minden nap...

Baj, ha majdnem minden nap megiszok egy tejeskávét 14 hetes terhesen?

Figyelt kérdés
2008. febr. 25. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egészségedre szerintem semmi baj nincs vele napi 1 kávét lehet inni, arra vigyázz ha cukorral iszod ne édesítőt tegyél bele, hanem kristálycukrot v nádcukrot.

25 hetes kismama

2008. febr. 25. 09:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
én is minden reggel egy nagy bögre langyos tejeskávéval kezdek,,mellé vajas zsemle...szerintem nem baj..18 hetes kismama
2008. febr. 25. 09:25
 3/9 A kérdező kommentje:
nem szoktam semmivel édesíteni sem a kévét, sem a teát:)
2008. febr. 25. 09:26
 4/9 A kérdező kommentje:
csak nehogy koffeinfüggő legyen a gyerek... vagy ez hülyeség?
2008. febr. 25. 09:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia, én is végig ittam kávét az első terhességem alatt, és semmi baj nem volt belőle. az édesítőt én sem ajánlom, inkább cukor v. méz. hét hetes kismama
2008. febr. 25. 09:34
 6/9 anonim ***** válasza:

a koffeinfüggőségtől én is féltem, Valamelyik baba/kismama vagy ilyesmi magazinban megjelent egy cikk arról, hogy a szülők nem is tudják, hogy mi mindenben van koffein amit egy gyerek megeszik és csodálkozunk, hogy nem alszanak.

Tény, a kávé, a kakaó, a tea, a csoki, és minden amiben ezek jelen vannak, tartalmaznak koffeint (ezek közül mégis csak a kávétól intenek óva kismamáka és gyerekeket is).

Azt írta a cikk, hogy ha a gyerek nem alszik, vagy túl mozgékony, akkor próbáljunk meg mi anyukák (szoptatós anyukák) visszavenni a kávé fogyasztást és figyeljuk meg a hatást:

ok: amíg egy felnőtt szerveztből 3-5 óra alatt távozik a koffein élénkítő hatása egy csecsemőnek 4 napon keresztül nem ürül ki a szervezetéből....

Én akkor megijedtem!

biztos, hogy kap a magzat is abból amit anyuka elfogyaszt. (Fiam azokat az ételeket előszeretettel fogyasztja amiket én terhességem alatt sokat ettem - nem vicc). De nem lett kávé függő, én még szoptatás alatt is ittam kávét, persze arra ügyeltem, hogy ne pont szoptatás után igyam (tehát a következő adag tejbe semmiképpen ne kerülhessen). A mai napig minden éjszakát átalszik, és semmi baj nem volt még. 15 hónapos és csokit nem ehet, nem is evett még igazán. egyszer kétszer kapott próba képpen csokis perecet, és már egy kis falat nagyon felpörget egy ekkora gyereket!

Szeritem tejeskávéról, ha korábban is ittál nem kell leállni. Majd a szoptatásnál kicsit jobban oda kell figyelni.

2008. febr. 25. 09:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a doki mondta, hogy ihatom nyugodtan a rendes kávét, mert nekem elég alacsony a vérnyomásom, az legalább felpörget egy kicsit. És tényleg így van, mert ha nem iszom akkor megfájdul a fejem és rosszul érzem magam. Persze egy nap max. egyet iszom és nem is minden nap.

Boldog babavárást! 18 hetes kismami

2008. febr. 25. 10:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi baj, nyugodtan.
2008. febr. 25. 16:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én is reggel egy kávéval nyitom a napot, még mindig jobb, mintha 80/57 vérnyomással fel kellene mosni. Egyébként én is megkérdeztem 1-2 kávé engedélyezett. Úgyhogy nyugodtan ihatod a tejeskávéd! :) Boldog babavárást! Üdv. 30. hetes kismami
2008. febr. 26. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!