21+4 vagyok.4 napja nem mozog a babam, de van itthon szivhangmerom napi ketszer nezem, szivveres jo. Mozog 18 hetes koratol, mi lett/van vele?
Szia! Szerintem próbáld nem figyelembe venni az ilyen válaszolókat...komolyan mondom, hogy tök fölösleg ilyenen idegesíteni magad! Kül. azoknak szánom ezt akik ki tudják folyton oktatni az egyébként is kétségbeesett kismamákat: Azon gondolkodtok néha, hogy esetleg azért ír ide fórumra, mert érdekli valami, szóval ez azt jelenti, hogy idegeskedik, valami bántja, és válaszokat szeretne olyan nőktől kapni, akik voltak már hasonló helyzetben??? Nem rohan mindenki rögtön orvoshoz, de tanácsot kér itt, szóval ha szerinted az a megoldás h dokihoz menjen, akkor írj ennyit, de felesleges és bunkó viselkedés, amit itt egyesek művelnek...nem azért vagyunk itt, h akárkit is kioktassunk, vagy lehordjunk mindennek, hanem hogy segítsünk, legalább is megpróbáljuk, illetve tanácsot adjunk amiben tudunk...Jó lenne felfogni ezt, mert nagyon bosszantó sok helyen olvasni az alpári hozzászólásokat! És lehet lepontozni...
Te pedig nagyon jól tetted, h elmentél orvoshoz, legalább megnyugodtál...elhiszem, h rossz külföldön ebből a szempontból (mellesleg én is külföldi vagyok), tudom, h nem mindenhol olyan az egészségügy mint Magyarországon...De az a lényeg, hogy minden rendben van :) Boldog babavárást! Üdv!
Angliaban vartam ket gyereket, ugy erzem hozzaszolhatok erdemben is (masokkal ellentetben).
Csak nagyon indokolt esetben csinalnak a surgossegin uh-t, akkor is igen ramenosnek es komoly gondnak kell lenni.
Engem a 11. heten mento vitt be, akkor csinaltak uh-t a surgossegin, de ra par nappal mentem volna a normal uh-ra, mondtak is, hogy ez nem extra lesz, hanem azt hozzak elore. Lepenylevalas volt a problema. Szerencsere nem teljes, igy a baba megmaradt.
A 17. heten ugy tudtam elmenni ellenorzo uh-ra, hogy 2 heten at jartam a kornyezo korhazakat, vedonot, haziorvost, nogyogyaszt, vegul megcsinaltak az uh-t. Szoval egyaltalan nem olyan egyszeru, hogy odamegyek a surgossegire es kesz is. Szivhanghallgatas es vizeletteszt utan siman visszakuldik a midwife-hoz.
A szivhanghallgatasbol pedig sok minden kiderul. Meg van adva, hogy milyen tartomanyban kell lennie az erteknek, mi normalis, ingadozhat-e, ha igen, akkor mennyit. Nyilvan a kerdezonel is ezt nezte a midwife es mivel a szivhang teljesen jo, ebbol kovetkeztet, hogy nincs baja a babanak.
Most megis ha uh-ra kuldik ugy, hogy nem erez mozgast, de a szivhang jo, akkor ott mit neznek??? Uh-n is a szivmukodest. Nem azt, hogy mozog-e. Ha van szivhang, akkor el. Par napja nyilvan lattak, hogy genetikailag rendben van, van keze, laba, tehat ez nem lehet oka a csokkent mozgasnak.
Otthoni szivhanghallgato: aki hallotta mar tenyleg a babaja szivhangjat az nem keveri ossze a sajat aortajaval. Kb 2x olyan gyors a baba szivhangja. Aki osszekeveri az ne hallgasson magzati szivverest, vagy kerjen segitseget, mert egyaltalan nem ert hozza es ugy nincs ertelme.
Tovabbi minden jot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!