5 hetes terhesen alacsony szívverés a babánál, van még remény?
88
az orvos nem mond semmit, csak hogy majd 2 hét múlva kiderül, addig "ne is menjek kiskönyvért".:(((((
volt valakinek ilyen?
őszintén, légyszi!
Először is ezt az orvost mellőzném...én biztos kiakadtam volna ha ilyet mondana a dokim.
A lényeg: nyugodj meg! Nekem 5 hetesen csináltak először uh-t,mert elkezdtem vérezni, és nekem akkor azt mondta a dokim hogy csak sejthető a szívpulzáció. Egy hét múlva megismételték az uh-t (addig kórházban voltam) és akkor már minden rendben volt. A 13.hétig feküdnöm kellett. Betartottam mindent amit a doki és a védőnőm mondott és most 31 hetes vagyok!
Nagyon szurkolok neked!
köszönöm a válaszokat.
nem azt mondta, hogy a korának megfelelő, hanem, hogy "meglehetősen alacsony" és még "ne beszéljünk erről, majd két hét múlva meglátjuk".
én is abban reménykedek, hogy azért lassú még, mert nagyon pici:(((( van, akinek még 6 hetesen sem látható a szívhang.
köszi még egyszer
ha valakinek van még van tapasztalata, írjon.
1. variáció: az orvos szakmai tudása megkérdőjelezhető
2. ő is úgy gondolta, hogy korának megfelelő. csak az a szokás, hogy kb. 8 hetesen állapítják meg a terhesség tényét és ezért is hívott vissza. nem azért mert baj van, hanem mert egyszerűen csak korán jöttél. engem is visszahívott az orvosom 2 héttel későbbre, pedig nekem is volt szívhang 5+5 hetesen. szintén lassú volt, de a következő vizsgálaton már zakatolt :) ez normális
Azért nem semmi ez a doki... gondolom jól bepánikoltatott, ok nélkül.
Ismert peteéréssel, 5 hét 1 naposan nálam sem látszott más, csak petezsák, hiper-szuper uh géppel.
6 hét 1 naposan pedig már volt pulzálás, és ezt egy elég régi készüléken nézték.
Ekkor kaptam kiskönyvet is.
Szerintem egyáltalán nincs min aggódnod, biztos nincs baj. Viszont a helyedben tuti nem várnék két hetet, hanem legkésőbb most hét végén mennék újra, hogy megnyugodjak.
Az embrió szíve hivatalosan minden esetben a 25-27 napon kezd el lüktetni (fogantatástól számolva). Ha valakinek ekkor még nincs, akkor annyit jelent, hogy később volt a tüszőrepedés, fogantatás.
köszi mindenkinek.
a CRL: 2.9 mm ez úgy tudom, jó méret.
örültem én is a szívhagnak, mert nem is gondoltam, hogy már lesz. csak a "lassúsága" a baj.
de már kezdek megnyugodni a válaszokat olvasva.
Ne aggódj, beindul az a kis ketyegő. :)
A kiskönyvért nekem is csak a 12. heti genetika után kell elmennem, úgyis ő ad bele minden igazolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!