Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki a második babájával...

Aki a második babájával várandós! Miben különbözött a tünetei terhesség elején mint az elsővel?

Figyelt kérdés
2011. jún. 11. 08:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Kicsit fáradtabb voltam. Az elsőnél nem hánytam, másodszorra erősebb volt a hányinger, és egyszer hánytam. Az elsővel a paradicsomot kívántam, másodiknál a céklát. :-)

2,5 éves kislány és 10 hós ikerfiúk anyukája

2011. jún. 11. 09:16
 2/14 A kérdező kommentje:
gratula :)
2011. jún. 11. 09:18
 3/14 anonim ***** válasza:
Elsőnél borzalmas mellfájásom volt,2nál semmi.Most sokkal erősebb a hányinger,már 16 hetes vagyok de még mindig.Előzőnél ilyenkorra elmúlt.
2011. jún. 11. 09:21
 4/14 anonim ***** válasza:

Még épp aktuális,most vagyok 9 hetes terhes a második babával.

Első terhességnél: az első pillanattól kezdve farkas étvágyam volt,igazából ettem össze vissza mindent,nem is törődtem vele. (25 kg híztam)

Mindezt annak ellenére,hogy folyamatos,egész napos émelygésem volt,nem hánytam egyszer sem,csak émelyegtem végig az első trimeszterben.

Első sorban édességeket kívántam. Akkor új érzés volt számomra ez a fajta kívánás...ha nem kapom meg azonnal,akkor szinte beleőrülök!

Most: nincsen émelygés,sőt! Nem kívánok édeset egyáltalán,és ami furcsa,hogy a hústól is viszolygok,úgy kell nagy ritkán leerőltetnem a torkomon.

A hasam már most akkora mint első terhességnél kb a 20. héten volt.

Én magam sokkal jobban aggódok mindenért,mintha jobban izgulnék emiatt a terhesség miatt.

És ami nagyon nehéz: ez egyetlen tünetem ami van,hogy folyamatos álomkór van rajtam,ami vagy annyira erős hogy tényleg azonnal el kell aludnom (gyerek mellett igen nehéz!!!) vagy csak annyira erős,hogy az is elég ha csak fekszem és semmit nem csinálok.

Ja,még egy különbség.

Első terhességnél a melleim 5. hét körül azonnal nőni kezdtek,elég szép ütemben. Most viszont nem nőnek,csak az állaguk lett más,kicsit úgy bekeményedett.

Egyenlőre ennyi.

2011. jún. 11. 09:23
 5/14 A kérdező kommentje:
köszi !!
2011. jún. 11. 09:26
 6/14 anonim ***** válasza:
Én most várom 2. babámat és ma töltöttem be a 12. hetet. Az elsővel a 7. és 10. hét között volt iszonyú hányingerem, míg most a 4. és 7. hét között. És ezen időszakokban nagyon fáradékony, aluszékony voltam. Pontosabban most nem tehettem meg, hogy aludjak, mivel első babám csak 15 hónapos.
2011. jún. 11. 11:54
 7/14 anonim ***** válasza:

Első baba: ugye, mivel előtte menstruáltam rendszeresen, tudtam, mikorra várható. De már pár nappal előtte hihetetlenül fájtak a melleim, folyamatosan úgy éreztem, most azonnal megjön és ez fájt is, reggel ha felkeltem és nem ettem azonnal valamit, majdnem elájultam. Nagy kedvencemet, a kávét nem tudtam meginni. Na meg a hányinger.

Második baba: 10 hónapig szoptattam, még nem is igazán menstruáltam, fogalmam sem volt, hogy mikor is kéne, hogy megjöjjön :) Így az egyetlen tünet, a reggeli rosszullét, de az annyira ugyanolyan volt, mint az elsőnél és annyira emlékeztem rá, hogy azonnal tudtam, "mi van" :)

2011. jún. 11. 13:00
 8/14 anonim ***** válasza:

13.00 vagyok

Bocsánat, azt hiszem, nem igazán a kérdésedre válaszoltam :S

Akkor annyi kiegészítés, hogy az ég világon semmiben sem volt más a második, mint az első. Kávétól rosszul voltam, és az édestől is, így csak sósat tudtam enni. 12. hétig hányinger, alacsony vérnyomás, fogyás.

(bár így visszaolvasva, így sem az igazi, mert Te azt kérdezted, miben különbözött, nálam semmi....ez nem az én napom.....tényleg bocsi!!!!!)

2011. jún. 11. 13:04
 9/14 anonim ***** válasza:
Elsővel,és a mostanival se émelyegtem,nem hánytam,ellenben most az elején 2 hétig sok szag zavart,és már 5 hetes kismamaként nagy étvágy tört rám,ami még tart.:)Édes dolgokat eszek/kívánok sokat,kisfiammal semmi ilyet nem ettem.
2011. jún. 11. 13:25
 10/14 A kérdező kommentje:

13 : 00 as

nehogy bocsánatot kérj már semmi baj

ilyenek a kismamák :)

2011. jún. 11. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!