Mélyen tapadó lepény. Tapasztalatok?
Nem tudom, neked mennyire van mélyen, ha byízol a dokidban, hallgass rá! Nekem a 4. babával tapadt mélyen a lepény. Csak uh-n látszott, semmi gondot nem okozott (se vérzés, se barnázás), így a dokim semmitől se tiltott erl, csupán több pihenést (nem fekvés) rendelt és figyelmeztetett, hogy ha bármi gond van (vérzés), azonnal kórház. A gyerekeket, háztartást ugyanúgy elláthattam, dolgozhattam a kertben, csak odafigyelve... és nálunk a szex se volt tiltva.
Próbálj tényleg pihenni, amennyit csak tudsz, a nem túl nehéz dolgaidat azért apránként elvégezheted... Remélem, minél hamarabb feljebb húzódik az a placenta, mert pl. az enyém csak a 32. hétre került jó helyre...
Ne haragudj, hogy ezt írom, de szakmabeli vagyok és olyan nincs, hogy a fundusban tapadó lepény (ami ugye a méh teteje, azaz fent van) mélyen legyen.
Biztos rosszul írták a papírra.
A pihenés biztos, hogy fontos és a mélyen tapadó lepény lehet igaz, de akkor az vagy a mellső vagy a hátsó falon helyezkedik el.
Biztos, hogy legközelebb már feljebb megy.
Tudom, hogy addig is nehéz megoldani a teljes ágynyugalmat, de azért kíméld magad és tényleg kerüljétek az együttlétet a pároddal.
Ha nem okoz vérzést, akkor biztos, hogy nem lesz gond (van, akit emiatt hónapokra befektetnek a kórházba, és pont a vérzés miatt derül ki a mélyen tapadó lepény.
Nekem is az volt a 16. héten, de a 19. hétre már feljebb is ment, de nem érte el a méhszájat, így nem voltam eltiltva semmitől.
Jó lenne tisztázni azt is a dokiddal, hogy eléri-e, vagy esetleg fedi a méhszájat a lepény.
(Ha teljesen fedi, az nagyon ritka és veszélyes, akkor tényleg szigorú ágynyugalom kell és sajnos nem is szokott feljebb menni, így császárra kell készülni.
Ha eléri, akkor szintén nem gyerekjáték, de ha nem éri el, az elég gyakori, nem is szoktak nagy jelentőséget tulajdonítani neki, mert a 20. hét után elkezd rohamosan nőni a méh és minden gond nélkül pillanatokon belül feljebb kerül a lepény is.)
Többedik terhességnél egyébként előfordul az, hogy az embrió lejjebb ágyazódik be, így kerül le a méhlepény a méhszáj közelébe.
Bocs, ha hosszú lett.
Kitartást kívánok, gratulálok a pici pocaklakó hölgyhöz és tisztázd a dokiddal pontosan, hogy hol is van az a lepény, és mennyire kell szigorú ágynyugalmat tartani (akár még egy 4D ultrahangra is elmennék a helyedben, hogy pontosítsuk a dolgot, nem lesz baj akkor sem, ha hetente ultrahangoznak, egy plusz uh pedig főleg belefér)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!