Mi a véleményetek erről? Szerintem felháborító!
Én ma nagyon kiakadtam! Nem tudom ki hogy van vele, de én ilyet sosem tennék. Szóval mostanában egyre több anyukát látok szoptatni utcán vagy bevásárlóközpontba a padon ülve mindenki szeme láttára. Oké, hogy természetes, de mégis egy intim dolog nem?
31 hetes km
11.11-nek!Ez olyan szomorú,hogy ha már nem egyezik a vélemény ,akkor a válasz haszontalan:(
Sokat voltam itt,de szerintem lelépek,mert ez nem szép dolog.Pedig a toplistából itévelve szoktam hasznos választ adni,mert 10 alatt vagyok.
8:57es!
az a baj, hogy ezzel a pontozással kapcsolatban már vesztem itt össze emberkékkel.
Mert hogy az a kérdés, hogy hasznos volt-e a válasz, nem az, hogy egyet értesz-e. És ha így pontoznának, akkor egy fontos kérdésnél pl lehetne látni, hogy kinek a véleményére adjak...
Meglepődve látom, hogy ennyi válasz érkezett.
Nem vitát akartam indítani a kérdéssel, de látom elég ellentétesek a vélemények.
Lehet, nem volt teljesen egyértelmű a kérdésem, nem azon akadtam ki, hogy valaki megeteti a babáját(ahol és amikor megéhezik), hanem hogy ezt minden diszkréció nélkül teszi. Természetesen, ha félrevonul vagy letakarja egy pelussal akkor sokkal "szolidabb" a látvány.
Köszönöm a sok választ, akinek van még véleménye, szívesen olvasom.
Megmondom neked oszinten, hogy nekem ket gyermekem van, de nem sok tapasztalatom van a szoptatasrol, mert sajnos az elso gyermekkel nulla tejem volt, a masodikkal pedig nagyon keves 3-4 hetig csupan.
De!
Abban a pillanatban ahogy megszulettek mar ott a szuloagyon valahogy annyira termeszetes volt, hogy rarakom ot a cicimre es ott szoptatom ot 4-5 vadidegen ember elott...
Nem igazan vagyok egy cicimutogatos tipus (alig van, nincs is mit mutogatni), de speciel egyaltalan nem zavart utana sem, ha anyosom, vagy anyukam, esetleg a dedmami, vagy a sogornom ott volt, amikor szoptattam. Egyaltalan nem volt bennem szegyenerzet, mert akkor a cicim nem szexualis eszkoz volt, hanem a gyermekem eledele (lett volna, ha jott volna belole valami). Szoval erted, megvaltozott a funkcioja.
De aposom elott is szoptattam ugy, hogy a vallamre teritettem egy textilpelenkat, igy el volt takarva a gyerek feje, a cicim. Nem zavart, hogy szoban belul van, speciel nem is latott semmit.
Nekem nem volt idom belejonni ebbe, igy sohasem volt ra szukseg, hogy nyilvanos helyen szoptassak, de ha lett volna tejem, akkor muszaj lett volna, mert sok pici baba 2 orankent eszik, de max harom orankent, nem lehet honapokig ugy elni, hogy csak ugy indulok el otthonrol, hogy megetetem, de max masfol ora mulva mar startoljak is haza, mert ehes lesz a gyerek.
Az is igaz, hogy probalnek elvonulni valahova, vagy kocsiba, vagy parkban szelso padra, vagy a bevasarlokozpontokban altalaban van baba-mama szoba, vagy a pelenkazo szobaban egy szek. Teny, hogy nem ultem volna ki az Arkad foldszinti bejaratahoz az elso padra szoptatni. Bar ki tudja, lehet, hogyha nagyon orditott volna, akkor nem huzom vegig a fel arkadon negyed ora alatt, hanem leulok es megszoptatom.
De nyilvan akkor is ezzel a textilpelusos megoldassal.
Mindenesetre az tenyleg furcsa, hogy ugy formalsz a szoptatasrol velemenyt, hogy meg nem elted meg a termeszetesseget, amikor benne vagy, amikor te szoptatsz. Szerintem akkor mar nem lesz neked ez annyira elkepzelhetetlen.
"Túl sokszor hallok olyan véleményeket, hogy nyilvánosan nem illik szoptatni, na de miért is? Miért van az, hogy sokakat mondjuk zavar a félig kilátszó női mell szoptatás közben, míg mondjuk egy nyári ruhából kivillanva kifejezetten kívánatosnak tartja?
Miért elfogadottabb a csókolózás nyilvánosan, mint egy kisbaba szoptatása?
Miért elfogadottabb a cumisüvegből való etetés nyilvánosan, mint a szoptatás, mikor köztudott, hogy a cumisüvegből való etetés kifejezetten káros lehet egy szopó baba számára?"-a cikk vége:)
A székelés és a vizelés is természetes dolgo, mégsem tesszük az utcán...
De ez csak egy példa.
Engem nem zavar, ha valaki utcán szoptat,ha enm feltűnő.
Mert ha gyerekem van, ha nem NŐ vagyok..Természetesen ha éhes a baba meg kell etetni, de lehet ezt, úgy a padon, hogy nem percenként 100 ember megy el ott, meg enm néz mindenkire kihívóan az anyuka...Láttam már ilyet....Kb csak meg nem kérdezte, hogy "nah zavar vagy mi?"
De láttam olyat is, hogy olyan megkapó látvány volt, hogy szégyeltem, hogy belerondítok, azzal, hogy megláttam.
Tehát függ az anya hozzáállásától.
Azért az nem természetes, ha a mellét valaki csak úgy kirakja, ha agyerek szopizik akkor sem, takarja már le...
amúgy véleményt kértek, az nme olyan válasz amit érddemes pontozni, mert senki nem fogja tudni eldönteni, hogy helyes-e, nekm igen mert az én véleményem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!