Csak szerintem felháborító, hogy rajzból lehet buktatni?
Nem felháborító. Rajzból - ahogy előttem is írták - minden éven van művészettörténet. Attól, hogy nem tud rajzolni, a művészettörténetet még megtanulhatja, akkor már csak nem bukik. Ha még erre sem hajlandó, akkor nem tesz semmit azért, hogy sikerüljön neki a tárgy.
De ha jól rémlik általános iskolai tanulmányaimból, azért akadtak a "valódi" rajzban is olyan feladatok, ahol szinte csak szerkeszteni kellett: főleg mindenféle axonometriákat, perspektivikus ábrázolásokat készítettünk szinte csak vonalzóval. Azt nem lehetetlen kivitelezni még minimális rajzkészség mellett sem (persze nem ebből áll az egész tananyag).
Attól, hogy csak rajzolni nem tud, nem buktatnak. Akkor igen, ha nem csinálja amit mondanak neki, nem követi a tanár utasításait, főleg, ha még alsós, tehát tényleg csak rajz van.
Nálunk hozzáállás alapján osztályoztak. Tehát aki sose hozott felszerelést, nem működött együtt, szart a tanár fejére, az előp lett véve. Bukni nem bukott senki, de ha a gyerek megérdemli, akkor bukjon meg. A tanár se jókedvéből buktat. Ha egy rajztanár valakit meghúz, azért ahhoz már kell valamit produkálni, pont azért, mert a tanárnak ez elég nagy támadási felület lenne.
Nem felháborító. Én speciel sosem voltam nagy rajzmester, de mégis mindig ötöst kaptam, pusztán azért, mert látta a tanár, hogy igyekszem, de hát ennyi telik tőlem. A művtörit meg ugye egyszerűen meg kell tanulni.
Egyébként éneknél ugyanez van, pusztán amiatt, hogy nincs hangod, nem fognak megbuktatni. Ha tojsz a tanár fejére, nem dolgozol, nem tanulsz meg kottát olvasni/írni, nem tanulod meg a zenetörit, akkor viszont jogosan buktat, mert ezekhez csak megfelelő hozzáállás szükséges.
"Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ha nincs fölötte a bukás veszélye, akkor hogy veszel rá egy dacos kamaszt, hogy dolgozzon órán."
Előbb azt magyarázd meg mi szükség van ezekre az órákra!
Jelenleg 12-es vagyok, tavaly előrehozottan érettségiztem informatikából(egész osztály), de mégis egy héten 8 informatikához kapcsolódó óránk van (ugye informatika szakosok vagyunk), de semmi értelme az egésznek, ugyanis senki sem érettségizik már belőle. A másik h minek van még rajz 12-be? Totál értelmetlen. 9 óránk van egy héten, ami totál felesleges, ebben nincs benne a tesi, meg a többi tárgy amiből nem érettségizünk (bár ez annyira nem gond, mert jó ha van tudásunk, illetve lehetséges hogy érettségizik vki, pl én). Mind1 a lényeg hogy egy csomó óra totál felesleges és energiapazarlás.
Rajzból csak az bukik meg, aki nem csinál órán semmit.
Ha csak nem szemét a rajztanár, akkor nem buktat meg senkit. Aki már rajzol valamit, annak is ad minimum egy kettest.
és hogy az egyik hozzászólónak is válaszoljak:
azért tanítanak nektek pl informatikát mert lehet h vki emelt szinten akar érettségizni vagy éppen ilyen irányban akar továbbtanulni, és mivel ez info szakos osztály. ebben semmi kivetnivaló nicns.
a többi tárgyat meg azért tanítják, mert ez van előírva, pont azért h aki akar érettségizni valamiből az info és az alaptárgyakon kivül, az megtehesse ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!