18 hetesen hányszor "kell" egy nap érezni a baba mozgását?
Első babás vagyok, a 14. héttől érzem a mocorgást, a 17. héttől már erőteljesebbek a rúgások. :) Viszont nappal csak nagyon ritkán bökdös meg belülről - ami még furább, hogy csak két helyzetben szoktam őt érezni:
1. ha BKV-val utazok (akár nappal is)
2. este, ha leheveredek a párom mellé, háton fekve.
Ez normális? Nem kellene többször éreznem egy nap?
Én csak a 17. héttől kezdtem el érezni nagyon-nagyon gyengén, de erre a hétre már egyre erősebben érzem a drágámat. Főként este mozog, és akkor, ha eszek :) Szerintem ilyenkor még nem kell sokszor érezni a mozgását, majd eljön az az idő is, amikor egyfolytában mozogni fog :)
18+5 km
Igen, teljesen normális, még túl picike ahhoz, hogy minden helyzetben érezd, csak az a lényeg, hogy mindennap adjon jelet magáról.
Ilyenkor tényleg az az általános, hogy csak este érzi a kismama a pici böködéseket (mert ezek még azok a későbbi rúgásokhoz képest).
Velem is így volt, és ráadásul csak 18+3-tól éreztem.
Majd később már érezni fogod napközben többször is, a végén meg már kényelmetlen is lesz néha!
Boldog babavárást!
Egy 7 hós picur anyukája
18 hetesen még nem "kell",hiszen még pici és sokat alszik,valamint van elég sok helye forgolódni:)A "kell" mozgás majd 34 hetes korban lesz igazán fontos!
Nyugi fogod még őt érezni nagyon intenzíven!Boldog babavárást!
Köszönöm a válaszokat! :) Akkor igyekszem megnyugodni és nem idegelni magam ezen. Alig várom, hogy napi szinten érezzem őt, egyre erőteljesebben!
Boldog babavárást mindenkinek! :)
Nyugi! Nem baj ha csak ennyiszer érzed,lesz olyan nap amikor már kérni fogod tőle,hogy pihenjen egy kicsit.
Azért élvezd ki a mocorgásait,mert szülés után nagyon fog hiányozni! :)
Szia!
Én 20 hetesen éreztem először, már addigra nagyon aggódtam, de mindenki mondta, hogy nyugodjak meg. 20 hetesen jelentkezett a drágám, és eleinte én is a buszon éreztem nagyon, amikor háton feküdtem és nekem az étkezések után is jelentkezett, mintha megköszönte volna az ételt:)
Szóval elég későn éreztem először, de a terhességem végéig utána le sem állt, Nagyon mozgós baba volt és ha hiszed ha nem 11-ig rugdosódott és utána aludt el és hónapokig mikor megszületett, akkor is így aludt. Most 10 hós és nagyon aktív kislány, az a tipikus egy percre sem áll le típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!