Megdöbbentett a látvány! Még most sem térek magamhoz! Szerintetek ez normális?
Egy nagyvárosban lakok. Van itt egy kórház, ami szülészet, és nőgyógyászati rendelőintézet egyben.
Éppen sétálok be, és látom ám, hogy az udavron, a dohányzóhelyen nagypocakos, köntösös kismamák cseverésznek, kezükben ott a cigaretta, és pöfékelnek.
Elképedtem! Létezik, hogy a dohányzás akkora függőséget okoz, ami erősebb az anyai féltésnél? Hogy lehet egy kismama ennyire önző?
(Most nagyon finom voltam é nőies, mert ha leírnám szó szerint, amit gondolok, akkor a moderátorok kivágnának innen...)
Nem értem a többséget sajnos, vannak itt, akik még a fél karjukat is odaadnák, hogy egyáltalán babájuk legyen, mások meg belesz..nak, hogy mi van/lesz a babával, csak szívják tovább, és élik a kis megszokott "életüket", ha értitek mire gondolok.
Sajnos ismerek én is egy kismamát, aki dohányzik. Hozzáteszem, hogy még csak láncdohányos sem volt, inkább, csak az az unatkozós fajta, "húh mit csináljka, na jó ,akkor rágyújtok". BAbás lett, de nem tette le a cigit. Állítólag a dokija javasolta, hogy naponta max 5 szálat elszívhat, mert most, hogy babát vár, az elvonási tünetek jobban megterhelnél a baba szervezetét, mintha elszív néhány szálat naponta. (és a szokásos - ő nem akart gyereket, csak "besikerült", miért adná fel az életét miatta?! - no comment)
Visszataszító.....
Hülye kifogás, hogy az elvonási tünetek több kárt okoznak!! Miért is??
Én napi egy, másfél doboz cigit szívtam ezelőtt, de amikor megláttam a teszten a csíkokat:), letettem a cigit. Bevallom, eleinte még (első héten) megszokásból kijártam a párommal "cigizni", vagyis én nem szívtam, csak a levegőben éreztem a szagát, az kielégített úgymond. DE! Ettől is olyan bűntudatom lett, hogy aztán jobbnak tartottam ki sem menni. (mert ugye ez is csak önáltatás, hiszen így ugyanúgy füstben voltam, csak mondhattam, azt, hogy "én nem gyújtottam rá")
És igen, volt olyan, hogy ideges voltam és majd megőrültem egy szál cigiért, de ez 1-2 héten belül elmúlt!! Elfoglaltam magam mással! (Nem nassolással!) Ilyenkor mindig olvastam egy-egy cikket a baba fejlődéséről, vagy épp takarítani kezdtem....
Az első 3 hónap amúgy is ingerlékenyebbek a kismamák, a cigi hiány ha ezt fokozza is, csak minimális időre, aztán huss, el is múlik!
Csak a szokást kell átalakítani és tudatosítani, hogy mit miért teszünk! És a saját értékrendszerünknek megfelelni. Nekem első helyen a baba szerepel!
És azóta az addig cigire elfolyt pénzt egy takarékszámlán gyűjtöm a babámnak, ha megszületik, jól jön, majd :)
Meg az is durva amikor tolják a fiatal szülők a babakocsit és mindkettő dohányzik közben!!!! És nem az alacsonyabb rétegbe tartoznak!!! Na ettől kivagyok. Legszívesebben odamennék és megmondanám a magamét, de persze nem teszem.
33 hkm
Aki más vélemény írt, mért kell lepontozni?
Ha valaki nem fújja az egyen szöveget, akkor nem hasznos a véleménye...
Na nem mintha ennél a kérdésnél lehetne hasznos válasz...
Nagyon gáz, ha valaki terhesen cigizik. Még gázabb, ha nagy terhesen is, és a legrosszabb szerintem, ha annyi akarata nincs, hogy nyílvánosan, egy kórházban is csinálja. Én leszoktam egyből (persze, hiányzik, de most nem lehet). DE! Ha nem szoktam volna le, akkor is annyira cikinek érezném, hogy max a férjem tudna róla. De nyilvános helyen???
Nagyon gáz.
Kedves 0:07 és 10:13, gondolom egy és ugyanaz a személy...
A pontozásnak az a lényege, hogy mindenki, aki elolvas egy kommentet, eldönti, hogy egyetért, vagy sem. Az értékelés számából, és abból, hogy hány piros ill. zöld jelet kaptál, kiszámol egy százalékos eredményt.
Ha le vagy pontozva, akkor valószínűleg az olvasok többsége nem ért veled egyet.
Olyan nincs, hogy "lepontozás", mert ahhoz az kellene, hogy mi itt kollektíve összefogunk ellened, ami lehetetlen.
De azért érzed, hogy gázos vagy, ugye?
Az önzetlen, odaadó anyádat meg üdvözlöm. Remélem ha lesz gyereked, akkor majd telepöfékeli a gyerekszobát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!