Eleve túlsúlyos kismamák hogyan tartjátok kordában a súlyotokat?
Szia!
Én is 86kg-val kezdtem, de lefogytam 81-re a hányás miatt. Most 18 hetes vagyok és 82kg :)
Én is sokszor eszem keveset, nekem ez nahgyon bejött, eddig :) Meg sok gyümölcsöt eszek, eper, barack stb.
Én 15 kiló plusznál tartok eddig. A saját orvosom nem akar diétáztatni, mert csak ártanék a gyereknek. Ráadásul első 3 hónapban B vitaminon éltem a rosszul létek miatt, így az is adott nem kevés plusz kilót.
A védőnőnél kapom folyamatosan a sarazást, plusz ott még szokott lenni egy 'ügyeletes bohóc', amolyan felülvizsgáló 'orvosnak' nevezett valaki. Na ő egyszer felírt egy diétát.
Ebből állt egy nap: reggel: 2 alma, 1 szelet kenyér. 10 óra: kefir vagy joghurt, 1 szelet kenyérrel. Ebéd: kevés főtétel (fél adag! szigorúan!!!), uzsonna: egy kevés gyümölcs. vacsora: 2 szelet pirítós kevés sajttal, némi felvágottal.
Ezt beírta a kis könyvembe. Megcsináltam első nap, azt hittem este 8ra, hogy meghalok. Úgy fájt a hasam az éhségtől és sírtam már a végére. Párom rám parancsolt, hogy azonnal egyek. Másnap mennünk kellett uh-ra az orvosom majdnem agyonverte a dokit, aki ezt 'kiadta' nekem. Üvöltött vele, hogy minek képzeli magát és, hogy nem normális amit felírt.
Tény, hogy a +15 kiló sok és még csak most jön az utolsó hónap, ahol duplázódunk nem kicsit.
Viszont, én úgy vagyok vele, hogyha a gyereknek nincs ettől semmi baja, egészséges, az értékei jók és jól is érzi magát, akkor nem mindegy, hogy +3 kilóval vagy +20al megy valaki szülni?! Persze, megvannak a hátrányok meg az előnyök is, de én tudtam mikor terhes lettem, hogy nem leszek se Rubint Réka, se Norbi UpDate 1! Bevállaltuk a gyereket és vele járó minden felelősséget.
én is ettől rettegek....15 hónapja szültem a kisfiamat....feljött 20 kg,de bevallom semmit nem tiltottam meg magamtól...ez volta a baj:(
szülés után két héttel már csak 10 kiló maradt rajtam de az a mai napig is ....kb 3 hónapja elkezdtem edzeni(kondi...személyi edzővel)...kilóba semmi nem menmt,de centiben mérhető volt a változás....és kiderűlt ismét babát várok....szóval 10 kg fölösleggel inditok...nagyon félek hogy mi lesz a végére....ami karácsony környéke...egyenlőre még a rosszul létek vannak...meg a dokim azt mondta hogy alapból nem fogok tudni annyit hízni mert a kisfiam miatt nem lehet majd pihenni...szóval ebben bízom én...és a sok gyümölcsben...no kenyér...és no üdítő...csak ásványvíz...fiammal liter számra ittam a piroska szörpöt...pff...:))))
kitartás..lélekben veled vagyok:)))
Köszi :)
Ha sikerül nálunk nyár végén lenne tervbe :) Addig még adott a - 10 kiló !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!