Túlsúlyos kismamák kell valamilyen diétát tartani? Hogy néz ki?
Ez attól is függ, hogy hány kiló vagy. Kérdezz rá a nőgyógyásztól, védőnőtől. Érdemes sűrűbben mérni a cukrot és a vérnyomást is.
Amúgy általában szénhidrát diétát írnak a súly függvényében. ehhez fogsz kapni segítséget, ha mégsem, akkor kérjél. Nekem 150g-os szénhidrát diétát írtak elő. Ez elég húzós, számomra szinte betarthatatlan.
Szia! Én az első babánál szintén 100 kg fölött kezdtem (bár elég magas is vagyok), a cukorterhelésig 1 kg-t híztam, simán odafigyeltem arra, hogy egészségesen egyek. A terhelés után inzulinra és szénhidrátszegény diétára fogtak, ami igenis tartható, így összesen 4 kg jött fel rám. Ebből a baba 4,15 kg volt, így mikor hazajöttünk, 9 kilóval kevesebbet mértem. A mostani terhességnél kb. ugyanolyan súllyal kezdtem, azonnal elküldtek cukorterhelésre, az most jó, de megelőzésképp a diétát tartanom kell. 20 hetesen most is egy kiló van fent, bizakodva várom a következő terhelést, hátha nem kell inzulin. (A klinikán a többi cukros kismama mind sovány volt, ez nem testalkattól függ.)
Az interneten van sok tápanyagtáblázat, de ha írsz privát üzenetet, akkor segítek, a 200 grammos diétával nem csinálhatsz kárt, napi öt étkezést jelent, sok zöldséggel, gyümölcsökkel, sovány húsokkal, és diabetikus édességekkel még vétkezni is lehet annak, aki édesszájú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!