Hízásra hajlamos, eleve túlsúlyos kismamik, anyukák ti mennyit híztatok terhesség alatt? Hogy állíthatnám meg a hízást?
Igazából már sok mindenről lemondtam,nem eszem kenyeret,tésztaféléket,édességet,-azért fagyit szoktam,de abból sem 2tonnát,mégis hízok...:((( Ráadásul vizesedek is..Mit tehetnék még??azonkívül,hogy zöldséges ételeket eszem,kerülöm az édességet,...Komolyan mondom,nem tudom mit csináljak!!Nagyon el vagyok keseredve!!védőnő fenyeget,ha sokat hízok be kell feküdnöm a kórházba..
26hetes kismama
Megértem mit érzel. Én is könnyen hízok, és eleve túlsúllyal kezdtem a terhességet.89 voltam, 11 kilót híztam összesen, de iszonyatosan vissza fogtam magam.Igyekeztem gyakran enni, de keveset, viszont én még a gyümölcsöktől is híztam. Nekem a doki a sajtot javasolta, kenyér helyett általában trappista sajtot ettem.
Igazából nem a súlyom izgatott, hanem toxémia gyanú miatt kellett nagyon odafigyelnem.
Kívánom, hogy minden rendben legyen veletek!
Szioka!
Átérzem a 'gondod'. Én is sok mindenről lemondtam, mégis 20 kilót híztam. Még kb. 4 hét van hátra, ha betartja a kisasszony a pontos időt.
Engem is sokat szekált a védőnő, de hidd el, csak jót akar!
Valóban a toxémia miatt aggódnak, nem egy vicces dolog vele játszani, a babád életébe is kerülhet.
Az én terheléses cukor vizsgálatom után kiderült, hogy IR-s kismama vagyok, ami azt jelenti dióhéjban, hogy a szervezetem túl sok ellenanyagot termel a cukor ellen.
Eddig nem kellett befeküdnöm a kórházba, remélem, hogy a szülés pillanatáig nem is kell.
Igaz, diétát előírtak a terhes gondozóba, de az olyan mértékű volt, hogy az orvosom megtiltotta. Indoka annyi volt, hogy a hirtelen megvonás a magzat számára nem kedvező. Sok gyümölcsöt és zöldséget ettem, mára szinte pirítós kenyéren élek, alig eszem szénhidrát tartalmú ételeket, mégis hízok.
Az eredmények jók, a gyermeknek semmi baja nincs, így nem aggódom. Tény, hogy lehet, nehezebb lesz szülnöm, de nekem a gyermekem számít, nem az, hogy manöken vagyok-e terhesség alatt vagy kék bálna. :]]]
Én évek óta tartottam a súlyom, bár nagyon hajlamos vagyok hízásra. A baba előtt letettem a cigit, ott már kapásból összeszedtem 10 kg-ot, terhességem első 8 hetében pedig állandóan éhes voltam. Ettem is. Most meg szabályosan utálok tükörbe nézni. Soha nem voltam ilyen duci. Most próbálom meg csökkenteni a kaját, és nekiálltam edzeni ismét! Tisztában vagyok vele,hogy fogyni már nem fogok, de hátha nem is hízok sokat!
12 hkm
Toxémia eddig nem fenyeget,vérnyomásom 110-120között van,fehérje nincs a vizeletemben...Egyenlőre nem fenyeget ez a veszély...
Megértem a védőnőt is és persze én is nagyon aggódok,hogy minden rendben van-e.A magamtól telhetőt megteszem...de már nem tudom mit kéne "megvonnom" mert fogalmam sincs mitől hízom!!Volt hogy napi 3korpás zsemi felvágottal és paradicsommal volt a menü de mégis híztam akkor is...Egyszerűen nem értem!!
Cukorterhelésre holnap megyek.Na attól megint félek...
Ugye a babó eleve nagyobb minimum egy héttel az Uh szerint és kicsit megijedtem mikor mondák hogy az lehet a terhességi diabétesztől is..,
Úgyhogy tényleg nem tudom mi a megoldás...De elszomorít hogy alapból hízok már a víztől is,...és a terhességem előtt is már a fogyókúráról szólt az életem,...és most sem nyugodhatok meg...állandóan azzal kell foglalkozom,hogy mikor,mit és mennyit...Ez nagyon frusztráló....
mennyit hoztál eddig ? azért az sem mindegyj mert mindekinek más a sok..
most várom a 3.babám..
1.baba 58,5 kg 74kg
2.baba 73 kg 85kg
3.baba 26hkm 83kg 83kg
eszek mindent és egyszerüen nem értem miért nem hizok..
Én kétszer voltam cukorterhelésen, a védőnő már 12 hetesen elküldött, mert szerinte kövér voltam. Semmi gond nem volt a cukrommal a terhesség alatt,és könnyű szülésem volt annak ellenére, hogy mindenki azzal riogatott, hogy nem fogom tudni megszülni a babát.
A toxémiát közben ellenőrizték vérvétellel, hogy ha gond van, rögtön lehessen cselekedni.Szerintem ne aggódj ha a babával minden rendben van és az eredményied is jók.
Szerintem sehogy nem tudod megállitani!
Én hajlamos vagyok a hizásra nagyon is, mert terhesség előtt sem voltam valami vékonyka (70 kg, 160 cm), akkor sem fogyóztam soha, mert majdhogynem megvoltam elégedve magammal. A terhesség alatt ez pláne nem változott semmit, főleg azok után, hogy egyfolytában csak azt olvastam, hogy ezt nem lehet enni, azt nem lehet enni, ezt ne idd, azt ne idd stb... elegem lett, és úgy voltam vele, hogy azt eszem és iszom, ami jól esik és a felszedett kilók majd lemennek szülés után. legalábbis ebben a reményben vagyok, de ha kell tenni is fogok érte. igy most 35 hetes vagyok és eddig 15 kg jött rám (amit magam is szörnyűnek látok, mert habár szeretem, hogy nőies vagyok, de ez már nekem is sok). a babámmal semmi gond nincs, Hála Istennek és velem sem. minden eredményem jó, pedig a napi több adag csoki vagy chips-féle is meg van, a többi káros étel mellett! :) ha egészségesek vagytok a babával és nincs semmi gond a leleteidben vagy a vizsgálatokon, akkor ne törődj vele, hogy mennyit hizol. nekem van olyan ismerősöm, aki az egyik terhességi alatt 37 kg-ot hizott, mégis egészségesek lettek a gyerekei és ő magáról sem mondtam volna meg, hogy ilyen hizékony, pedig egy kb. 155 cm magas, és 50 kg-os nőről beszélek.
Amig egészségesek vagytok, addig egyél azt, amit kivánsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!