Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hízásra hajlamos, eleve...

Hízásra hajlamos, eleve túlsúlyos kismamik, anyukák ti mennyit híztatok terhesség alatt? Hogy állíthatnám meg a hízást?

Figyelt kérdés

Igazából már sok mindenről lemondtam,nem eszem kenyeret,tésztaféléket,édességet,-azért fagyit szoktam,de abból sem 2tonnát,mégis hízok...:((( Ráadásul vizesedek is..Mit tehetnék még??azonkívül,hogy zöldséges ételeket eszem,kerülöm az édességet,...Komolyan mondom,nem tudom mit csináljak!!Nagyon el vagyok keseredve!!védőnő fenyeget,ha sokat hízok be kell feküdnöm a kórházba..

26hetes kismama

2011. jún. 7. 13:19
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó-16-24-es-te mennyit híztál eddig??
2011. jún. 7. 16:32
 12/18 Akire77 ***** válasza:
szia összesen eddig 7kg,1órája voltam a védőnőnél ugyhogy a 107kg nagyon friss adat
2011. jún. 7. 16:39
 13/18 anonim ***** válasza:

33 hetes vagyok, eddig 3,5-4 kilót híztam. Szoktam bűnözni, de igazából Update-ezek (a dokim jóváhagyásával).

Mozogni az első trimeszterben pecsételés miatt nem volt szabad, most meg keményedek, ezért nem lehet. A második trimeszterben ellipszistrénereztem, úsztam.

Egy tipp a nem hizlaló fagyira: aprítógépbe mirelit eper, natúr joghurt és édesítő, dolgoz össze és a világ legjobb epersorbet-jét kapod! Málnával, erdeigyümölcs-keverékkel is finom.

2011. jún. 7. 23:07
 14/18 anonim ***** válasza:

Én is csak a nátrium szegény diétát tudnám ajánlani,és azt hogy többször egyél keveset.Reggel kell a pékárú,hogy ne ájuljál el,és akkor jó lenne ha többet ennél.Pl 1 korpás zsemle,kefír vagy sajt,szalámi,zöldség,aztán tízóraira vagy gyümölcs,vagy egy joghurt,vagy tejbe müzli,vagy sali.Ebédre főtt kaja,leves második,uzsonna valami könnyű,gyümi vagy joghurt.Vacsira zöldség tojás piritós minél kevesebb.Kell ennyi étkezés,hogy jó legyen az emésztésed,ne legyen székrekedésed, és ne törjön Rád a farkaséhség.Kerüld a sót,a cukrot (édesség cukros gyümilék löttyök)Pékárúból keveset inkább reggel,korpás vagy barna.Főzelékek!!!!Azok nagyon hasznosak és telítenek.Esetleg kismamitorna.

Én most vagyok 18+3 hetes,57 ről kezdtem 61 vagyok most.

Én kb így étkezem,bár a csokikák csúsznak nekem is.

Sok sikert,és boldog babavárást!

2011. jún. 8. 14:23
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket...Igazából folytatom amit eddog,hogy nem eszek csokit,sütit.,de ezek szerint a krumpliról le kell mondanom,-pedig a héjában főtt krumpli a kedvencem,-védőnő szerint rengeteg benne a szénhidrát,ahogy a banánban is...pedig az szokott a tízóraim lenni egy joghurttal,de akkor ezt sem lehet..

Reggelire péksüteményt szoktam enni,de akkor a kakaós csiga ezentúl kilőve...

zöldségek,salik,főzelékek levesek mennek ezerrel..szinte ezeken élek..Meg joghurtok..csoki helyett túró rudi..éééés néha egy kis fagyi...

nem tudom mit kéne másképp csinálnom,igazából csak próbálkozni tudok,mert tényleg fogalmam sincs hogy mitől hízok...

Kegyetlen érzés,hogy ettől kell rettegnem...mindig azon kell agyalnom,hogy mit,mikor,mennyit...na vajon megehetem-e,.és mi lesz ha megeszem??..Rettenetes érzés..

2011. jún. 8. 17:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Ez így már teljesen más...most, hogy olvasom az utolsó kommentedet, már látszik, hogy van azért ott szénhidrát bőven (főtt krumpli, péksütemény reggelire, stb....) Jól látod, ezeket kellene elhagyni. Pl. reggelire főtt tojás egy szelet piritóssal, sok zöldséggel, sajt. Sokkal egészségesebb és nem utolsó sorban táplálóbb is mint egy kakaóscsiga, ami üres és tömény szénhidrát valódi tápérték, vitamin nélkül. Vagy csinálhatnál egy szendvicset pl. teljes kiőrléső zsemléből sovány sonkával, sajttal, zöldségekkel.
2011. jún. 10. 19:18
 17/18 anonim ***** válasza:

Én már túl vagyok a szülésen, immár négy hónapja. Akkor 11kg hízással fejeztem be a terhességem. Az utolsó 3 hétben már engem is fenyegettek, hogy ha még 1kg-t hízok, diétára befektetnek...Erre szerencsére nem került sor. Viszont a bentlétem alatt, valamint az nst-ken az egyik szülésznővel igen sokat beszélgettem. A kórházi diéta arról szól(t), hogy direkt terheseknek való menüt kapsz, amit nem részleteznék, normál kaja, csak nem túl ízletesen... A lényeg, hogy diétán egy héten 2x tartanak "gyümölcs napot", amikor is egy napra kapsz 1 kg almát plusz egy üveg cukormentes befőttet, és slussz! Én ezt borzalmaz kevésnek találom, főleg egy várandósnál, de ez csak az én véleményem.

A másik a vizesedés, ami az utolsó pár napra engem is utolért. Itt szintén azt javasolták, hogy sok alma -mert vízhajtó, és héjában sült krumpli, persze nem kg számra. Ez nekem használt. (Persze jól bestresszeltem, nehogy hízzak, mert nem akartam befeküdni. Így 4 napi evésem úgy nézett ki, hogy reggelire 2 alma, ebédre egy nagy szem héjában sült krumpli kb 10 dkg trappista sajttal, vacsira ismét 2 alma, meg ha nagyon nem bírtam, még egy joghurt). Hát ettől nem híztam az utolsó két hétben.

És még azt is mondták, hogy az nagy tévhit, hogy aki vizesedik, ne igyon sokat. A több folyadék bevitele ugyanis jobban ösztönzi a veséket, hogy "dolgozzanak", így nagyobb eséllyel indul meg a vizesedés felszámolása. Ja, és jó magasra fel kell polcolni a lábakat - ennél tutibb nincs!

Sok sikert!

2011. jún. 10. 20:25
 18/18 anonim ***** válasza:

A védőnővel ne foglalkozz!! ő mindig a súlyoddal lesz elfoglalva!

Ne vonj meg magadtól mindent,ha megkívánod egyél csak ne sokat! :)

Én is hajlamos vagyok a hízásra,ha ránézek valamire attól is hízok.

169 centi vagyok,a terhességet 67kg-val kezdtem,89-el mentem szülni,79-el mentünk haza,5 hónap után ismét 67kg.vagyok.

Lehet,hogy neked sem lesz időd enni a baba mellett! :))

2011. jún. 10. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!