Lemondanál a megszületendő gyermekedről nyílt örökbefogadással?
Igen, tényleg el vagyok keseredve, és nem bízom a hazai örökbefogadási rendszerben, ezért szeretnék egy nyílt örökbefogadást. Természetesen megértem az anyai szeretet őszinte erejét és nyíltságát, mellyel körbeveszik magzatukat... de sajnos vannak olyan szülők, akik nem képesek felnevelni a gyermeküket és egy rossz megoldás helyett igenis jobb lehet a nyílt örökbefogadás lehetősége.
Egyébként egy ismerősöm pont így, pont itt a gyakorikerdesek.hu-n talált egy hölgyet, aki lemondott megszületendő gyermekéről, mert nem tudta volna neki biztosítani a számára kötelezően biztosítandó feltételeket.
remélem sikerül! Mindenki jól járna! :)
Viszont nekem is lenne egy kérdésem. Te nem félnél attól, hogy aztán egyszer csak jön anyuka, és elviszi tőled? Ugye, ha jól tudom, akkor itt találkoznak a szülők, ismerik egymást.
Amíg ház van a fejünk fölött és enni tudunk (mindegy mit, akár a krumpli héját is), addig mindig lesz valahogy.
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de a saját gyermekemről, akit már most mindenkinél jobban szeretek, képtelen lennék lemondani.
A legjobbakat kívánok neked, és tiszta szívből kívánom, hogy váljon az álmod valóra!
28 hetes kismama
Én nem mondanék le soha, de bizony nem szabad senki felett ítélkezni. Van olyan helyzet is, amikor ez a "legjobb" megoldás. És ha egy gyermek egy olyan családban nőhet fel, ahol szeretik, és várnak rá, akkor ezerszer inkább.... mint nyomorban, szenvedésben, otthonokban.
A legjobbakat kívánom Neked!
Talán ezt az oldalt, nem azok az emberek olvassák akik ilyen helyzetbe kerülhetnek.... de hátha! Nagyon kívánom!
Nemrég néztem egy műsort az MTV-n: 16 éves és terhes címmel.
Ott a fiatal pár (diákok) a nyílt örökbefogadás mellett döntött, az érvük az volt, hogy még tanulni akarnak és most nem tudják a körülményeket biztosítani egy gyerek felneveléséhez. Abortuszt nem szerettek volna.
Végigkövettem a történetüket egészen szülésig-- ahogyan találkoztak a lévendő szülőkkel, ahogyan vívódott a fiatal kismama, és azt is, hogy közvetlen szülés után nem volt hajlandó ránézni a babájára és sírt.
Hát én is megkönnyeztem :)
A történet végére úgy éreztem, hogy ez volt a legjobb megoldás mindenki számára: megszületett egy gyönyörű kisbaba, egy szimpatikus pár örökbevehetett gyereket, a tinik pedig folyatták azt az életüket, amelyik abban a korban számukra a legmegfelelőbb volt.
Mivel vágytam a gyermekeimre a válaszom nem.
De, csak tegyük fel alapon. Ha a gyermekre vágyó pár vállalná, hogy már pocakban is megfelelően fejlődjön, segíti az anyát, plusz elfogadják, hogy a terhesség folyamán megváltozhatnak az érzések, körülmények, én magam nem akarnám a kicsit, akkor inkább tudjam, hogy biztonságban felnő, mint félelemtől, undortól akármitől vezérelve kioltsák/kioltsam az életét.
Hány kicsi angyalka élhetne, ha elfogadott lenne ez az opció azok számára akik nem akarnak gyermekneveléssel vesződni.
Sokan meg se próbálják milyen lenne anyának lenni, mondván nem tudná odaadni stb, de minden más megoldás "elfogadható".
Remélem lesz pici babád neked is kérdező. Akár itt találod meg, akár a rendszer juttat kicsihez, és nem tudom miért nincs gyermeked, ha hiszel lehet sajátod is lehet.
Először is leszögezem, hogy nem vagyok terhes.
Ha az lennék, és nem tudnánk vállalni, inkább adnám örökbe, mint hogy megöljem, tehát a válaszom igen.
Mindemellett hiszem, hogy nincs megoldhatatlan, minden követ megmozgatnék a gyermekemért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!