Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandósként jó ez az étrend?...

Várandósként jó ez az étrend? L/23

Figyelt kérdés

Nem szeretnék sokat hízni, de a babámnak minden fontos tápanyagot biztosítani szeretnék a fejlődéshez.

Egy átlagos napi étkezésemet írom le:

R: tönköly/teljeskiőrlésű kenyér (kb 80-100g), hozzá tojás/jó minőségű virsli/felvágott/vajkrém/zöldségkrémek, +zöldségek vagy sovány tej

T: 1-2 db idénygyümölcs

E: valami husi, főzelékkel vagy heti 2x krumplival, rizzsel, egyébként salátával vagy szénhidrát csökkentett körettel

U: általában valami édesség, de cukormentes, puding, túró rudi, házilag sütött cukormentes sütik

V: natúr joghurt/túró/répa/pufirizs

Szoktam enni heti 1-2x uzsira olajos magvakat, minden nap eszek zöldséget és gyümölcsöt.

Jó ez így?

2011. máj. 19. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem igen. :) A kalciumbevitelre figyelj még oda, nehogy elromoljanak a fogaid!

Boldog babavárást!

Mikorra várod?

Jó, hogy ilyen fatalon leszel anyuka! :)

2011. máj. 19. 11:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Szeptember elejére vagyok kiírva :)! Azért a 23 már nem annyira fiatal, de azért az átlaghoz képest igen :) Bár én nem érzem, hogy korán vállalnánk a babát, már 7 éve együtt vagyunk a párommal, és nyáron lesz az 1. házassági évfordulónk :)
2011. máj. 19. 11:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletes az étrended!

Én is szeptemberre várom,de nekem már a 3. :)

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

Üdv:24 éves,23hetes pocakos

2011. máj. 19. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóan étkezem én is.

Reggelire graham vagy rozsos kenyérke, tojással vagy virslivel, vagy sajttal, esetleg jó minőségű felvágottal.

Tízórai: joghurt vagy gyümölcs

Ebédre valami egytál étel, főzelék, sülthusi. Tegnap gulyáslevest ettem, ma csibi husit sütök, sok zöldséggel.

Uszonna: ha gyümölcs volt tízóraira akkor most jöhet egy kis túró rudi vagy krémtúró, vagy rostos lé.

Vacsorára megint valami husi féleség, esetleg virsli.

Nekem egy diabetikus mondta, hogy napi 3 fő és 2 mellék étkezést kell tartani. Tehát reggelire, ebédre, vacsira többet kell enni, mint tízóraira vagy uzsonnára, így azt mondanám neked, hogy vacsorára egyél még valamit a joghurt vagy répa mellé.

Én augusztus közepére várom az első babám, 24 éves vagyok, de nem mondanám magam már lánynak. :)

Boldog babavárást, jó egészséget mindkettőtöknek és könnyű szülést.

2011. máj. 19. 11:59
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Vacsira megpróbálok kicsit többet enni, bár néha azért szoktam este nasizni egy kis kölesgolyót, vagy ebédről kimaradt husit egy joghurttal.

Azért tettem fel egyébként a kérdést, mert sok kismama eléggé elhízik a terhessége alatt! Bár nem tudom mi értelme van a töménytelen kajamennyiség elpusztításának, az úgyse a baba miatt van, csak sokan ezzel nyugtatják magukat! Persze ilyen étrend mellett is lehet több kilót felszedni, főleg, ha valaki vizesedik. Bár akkor több lemegy a szülésnél.

Kellemes babavárást mindenkinek :)

2011. máj. 19. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!