Terhességi diabéteszre van-e gyógyszermentes praktika, étrend?
Terhesen a diabéteszre nem lehet gyógyszert szedni, ha a diéta nem elég, inzulint adnak a kismamának...
160 szénhidrát diétát kell betartani, de ne haragudj, honnan szedsz 12 hetesen ekkora hülyeségeket???
Kendd be a szád szőlőzsírral, a gyakori pisilés meg a terhességtől van, nő a méhed, nyomja a hólyagod. Majd az utolsó harmadban lesz kellemes, mikor már a babád is rajta fog feküdni!
A terhességi diabétesz nem a 12. héten alakul ki, de ha mégis úgy érzed, talán el kéne menni orvoshoz, főleg ha már gyógyszert szednél rá...
34h km (aki cukorbeteg...)
12:39: nem, igaz, napi 4x kell kenyeret enni, tejet 2 decit 10 órakor...
nagyon fontos a terhes diabétesznél, hogy nem megvonjuk a szénhidrátot, hanem bizonyos mennyiséget eszünk meg! 140-160 ch mindeb nap, napi 6x étkezésre bontva, pontosan megszabva mikor mit! Ha cukrod van, menj orvoshoz!
Nem értek én hozzá,csak már rögtön kombinálok hogy mi lehet a baj!
Vérvételkor úgyis kiderül hogy mi van,addig megpróbálok helyesebben táplálkozni...és kenem a szám!:)
Ne agyalj ilyeneken, majd a doki és a védőnő figyel Rád!
Nyugi, mert a babának az a legfontosabb :)
Ha annyira tartasz a cukorbetegségtől, akkor ne fogyassz cukrot egyáltalán, se fehér lisztet, a többi hasonlót (tészta, stb) is csökkentsd. Ártani ezzel nem fogsz :)))
Ne olvasgass ilyeneket, szinte mindenre azt írja a net, hogy húha, megindult a szülés/vetélés, irány a kórház!
Nem tudom miért írnak ilyeneket, talán, hogy ne tudd élvezni a terhességed!
A terhes cukor nagyon kellemetlen, tanácsadáson kell résztvenni annyira bonyolult a diéta!
De azzal nem ártasz, ha sokszor keveset eszel, kerülöd a cukrot, még a teába is édesítőt tegyél!
Igaza van az előttem szólóknak abban, hogy ne ilyeneken törd a fejed, hogy "állítólag ezek lehetnek a tünetek". Ezek valóban a terhesség velejárói. Cukor vizsgálat pedig úgyis lesz, valakinél már a 13. héten, de javarészt inkább a 24-26. héten szokták a kismamákat ún. cukorterheléses vizsgálatra küldeni. Ha ott kiderül, hogy terhességi cukrod van, a dietetikus, akivel mindent meg tudsz beszélni, elmondja, hogy hogyan kell diétázni.
Ha meg normális lesz, felelslegesen aggódod végig ezt a 12 hetet.
Ha pedig mégis abba az 5%-ba tartoznál, nem kell megilyedni, egyáltalán nem olyan szörnyű, mint az előttem válaszoló írta. Nekem ez a legnagyobb bajom a terhességem alatt: állandóan ennem kell, és nem hízok egy dekát sem. A 26. hétig 7 kilót szedtem fel, azóta is ott tartok. Csak a babó nő. Heti, mostmár kétheti kontroll van, dehát ezt is ki lehet bírni. Szóval nincs miért aggódnod!
Addig meg kerüld a felesleges cukrot, cukros ételeket, cukros löttyöket és napi 4-5-ször étkezz minimum. 2 étkezés között teljen el 2 óra. Ennyi a titka. A többi meg ráér majd ha ott tartasz.
Boldog babavárást!
utolsó elötti vagyok :)
Nekem nehéz tartani a diétát, de muszáj és mégis rossz a vérvétel eredménye. Az ebéd kevés, a többi étkezés sok, reggelire hiányzik a tej, este 10kor meg nem bírom lenyomni a kenyeret, reggel fél7kor meg nem szeretek kelni :D Nekem hetente 3 nap kell orvoshoz járnom amiatt, de szerencsére már 2 hét és vége! :)
Én 8 kilót híztam összesen, most már megkérdezik, hogy lehet, hogy terhes vagyok? Marha jó, lassan vége a terhességnek...
de felfogás kérdése is biztos, sajnos én nem vagyok annyira laza :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!