Mit tanácsoltok? Az alábbiak alapján elvetessem inkább vagy sem?
Tavaly nyáron szültem az első babámat, 34 évesen, császárral, mert magas lett a végére a vérnyomásom, de pont időre, gyönyörű, problémamentes baba lett:-). Viszont én úgy érzem azóta sem jöttem helyre (a császározás és maga a szülés körüli dolgok tökéletesen helyrejöttek, nem azzal van a gond) ..... 3 hó szoptatás után nem volt már tejem, elkezdtem a fogyókúrát, és a mai napig egy grammot nem fogytam, és a lényeg, hogy 128 kilóval lettem terhes tavaly, és 144-el szültem és most is annyi vagyok... írtóra fájnak a csontjaim, nyilván a súlytöbblet (hiába vagyok 180 cm magas) okozza, most kiderült, hogy a cukrom is kezd "felkúszni" (a terhesség alatt totál rendben volt), éshát az emelkedett vérnyomás lassan örök gond... és nagyon vizesedtem, ami szintén a mai napig nem múlt el teljesen. Tehát nem érzem éppenséggel egészségileg "teljes értékűnek" magam... Sőt, most egy húgyuti fertőzésem is volt, szedtem rá gyógyszert.
Tegnap kiderült, hogy nagy valószínűséggel terhes vagyok ....... a doktor szerint most olyan 3-5 mm lehet még a teljesen ki sem alakult petezsák (ha valóban az, de mivel poz. lett a teszt, így szinte tuti), szóval 1 hét múlva megyek vissza uh-ra .... és term. addig el kell döntenem: VÁLLALOM-E (ha valóban életképes terhesség).....?
Szóval szerintetek vállaljam-e felelősséggel vagy mielőbb tegyek pontot a végére és meg se várjam a jövő heti alkalmat...- azt hiszem belepusztulnék, ha "látnám" a szívhangot már ..... :-((((( - hiszen nagyon szeretnénk még babát, de olyan 2-3 év múlva gondoltuk, főleg, hogy én még most így érzem magam ....?
És itt most pusztán az egészségügyi oldalról kérdezem a dolgot .... be merne vki így, ilyen kondíciókkal vállalni egy babát???? vagy valójában "felelőtlenség"? ..... segítsetek! mit tennétek??????
nagyon kedvesek vagytok, hogy ennyit "foglalkoztok" a problémámmal .... jó olvasni, mégha akkor is nekem kell döntenem a végén ....
és az utolsó kedves hozzászóló bizony elgondolkodtató ....köszönöm neki is, hogy írt.... én olyan helyen dolgozom, ahol bizony sok súlyosan beteg gyereket láttam és voltam velük naponta .... mind, egytől egyik szülés közben/alatt sérült ..... és egészséges anyukáktól születtek ... de ha én már saját magam sem érzem egészségesnek, mennyire fogok pánikolni, hogy egy ilyen szituban vajon a kihordott gyermekem az lesz-e??? tudom, talán nem kéne ennyit gondolkodni és akár mondhatjátok, ennyi erővel egyáltalán soha ne vállaljon senki gyereket, hiszen mindig van kockázat, de nem mindegy mekkora!!!!! ... és szerintem nálam eléggé jelenetős .....
Szia!
Pont most akartam írni, de láttam, hogy már elég rég írtad az utolsó kommentet. (2009)
Megtartottad-e a végére a babát, vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!