Mit tanácsoltok? Az alábbiak alapján elvetessem inkább vagy sem?
Tavaly nyáron szültem az első babámat, 34 évesen, császárral, mert magas lett a végére a vérnyomásom, de pont időre, gyönyörű, problémamentes baba lett:-). Viszont én úgy érzem azóta sem jöttem helyre (a császározás és maga a szülés körüli dolgok tökéletesen helyrejöttek, nem azzal van a gond) ..... 3 hó szoptatás után nem volt már tejem, elkezdtem a fogyókúrát, és a mai napig egy grammot nem fogytam, és a lényeg, hogy 128 kilóval lettem terhes tavaly, és 144-el szültem és most is annyi vagyok... írtóra fájnak a csontjaim, nyilván a súlytöbblet (hiába vagyok 180 cm magas) okozza, most kiderült, hogy a cukrom is kezd "felkúszni" (a terhesség alatt totál rendben volt), éshát az emelkedett vérnyomás lassan örök gond... és nagyon vizesedtem, ami szintén a mai napig nem múlt el teljesen. Tehát nem érzem éppenséggel egészségileg "teljes értékűnek" magam... Sőt, most egy húgyuti fertőzésem is volt, szedtem rá gyógyszert.
Tegnap kiderült, hogy nagy valószínűséggel terhes vagyok ....... a doktor szerint most olyan 3-5 mm lehet még a teljesen ki sem alakult petezsák (ha valóban az, de mivel poz. lett a teszt, így szinte tuti), szóval 1 hét múlva megyek vissza uh-ra .... és term. addig el kell döntenem: VÁLLALOM-E (ha valóban életképes terhesség).....?
Szóval szerintetek vállaljam-e felelősséggel vagy mielőbb tegyek pontot a végére és meg se várjam a jövő heti alkalmat...- azt hiszem belepusztulnék, ha "látnám" a szívhangot már ..... :-((((( - hiszen nagyon szeretnénk még babát, de olyan 2-3 év múlva gondoltuk, főleg, hogy én még most így érzem magam ....?
És itt most pusztán az egészségügyi oldalról kérdezem a dolgot .... be merne vki így, ilyen kondíciókkal vállalni egy babát???? vagy valójában "felelőtlenség"? ..... segítsetek! mit tennétek??????

szia, egy szintén nem igazán vékony lány vagyok,
szerintem is menj el dietetikushoz, ha fogysz normalizálódik a vérnyomás a cukor meg minden és még inkább most tartsd meg a babát,
első babámnál 103 kilóval kezdtem a terhességem, diétáztam értékhatáron lévő terh. cukor miatt és mire szülni mentem 100 kiló voltam és mikor megszültem 93 lettem és ennyivel jöttem haza,(26. hétig felszedtem 4 kg-t, 26.hétnél kezdtem a diétát és 6 hét alatt leadtam 7 kilót)
ne keseredj el ha diétázol, minden rendeződhet a szervezetedben és gondold át a dolgot
azért írtam le az esetem hogy lásd van arra lehetőséged hogy képes lehetsz arra hogy jöhessen a baba, hamár megfogant

Szerintem emiatt semmiképp se vetesd el, hiszen ő is a ti gyereketek ugyanolyan aranyos, kedves lesz mint a mostani!!
Tudom teljesen más e helyzetünk, de én is jócskán túlsúlyosan estem teherbe másodjára (14.hetes vok) és belegondoltam, hogy hú még innen fogok hízni, hát az nagyon durva lesz.
Normális, 1400 kcal-os diétát tartok kevés szénhidráttal, szép lassan még 2-3 kilót fogytam is a pozitiv teszt óta!
Szerintem nem tudhatod, később le fogsz e tudni fogyni (bár biztos sikerül akaraterővel:)) viszont babád ki tudja mikor lesz, mikor sikerül..
Ja és a gestációs diabétesz az az életkor előrehaladtával egyre rosszabb lesz..
Én is első fiammal egyből terhes lettem, gondoltuk, hogy óó ez milyen könnyen megy nekünk..
Aztán 2 szer is elment a babánk, majd 9 hónapja próbálkoztunk, mikor végre újra sikerült.
Szerintem tartsd meg a picurkát, és próbálj nem foglalkozni a sok okostónival akik esetleg megjegyzést tennének rá, hogy előbb le kellett volna fogyni..
A múlt időnek nincs helye már az esetedben:)
Sok boldogságot!!

Mindezeket szerintem, orvosnak kellene elmondanod!
Ha azt válaszolja, hogy pusztán fokozottabb figyelmet szentelnek majd neked a terhesség alatt, és diétáznod kell, akkor egyértelműen tartsd meg.
És tényleg nincs garancia arra, hogy 2-3 év múlva jobb lesz. A szervezeted okos, okosabb, mint bárki más, akitől tanácsot kaphatsz!! Ha ott az a baba... nem ok nélkül van ott... De nyugtattasd meg magad orvossal, és meglátod, rendben lesz minden!

Én írtam neked utolsóként...
Továbbra is szakembert javaslok, méghozzá legalább 3 orvos szakvélemyénét!! Kerekedj fel, és fogassz el egy pár dokit, hogy okosabb legyél!! Mert ezek itt mind találgatások, hogy "mi lesz, ha...".
Az biztos, hogy nagy családi összefogásra lesz szükség a terhesség alatt, - de talán ez is a nevelés szépsége...
Kívánok jó döntést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!