Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 hetes terhesen mennyi az...

15 hetes terhesen mennyi az esélye a missed ab-nak?

Figyelt kérdés

Folyton attól rettegek, hogy esetleg már nem is él a babám odabent, rémálmaim vannak, és még orvoshoz sem merek elmenni ellenőrzésre, mert egyszerűen teljesen be vagyok rezelve, hogy nem fog szívhangot találni...

Ilyenkor történhet még valami a babámmal, főleg, ha pár hete önhibámon kívül sokat idegeskedem? Mik a kockázati tényezők?

Kérlek, nyugtassatok meg... a dohányzást abbahagytam, mikor kiderült a terhességem, de ez elég későn volt...

Mi történhet? Mik a lehetőségek? Van rá esély, hogy már nem is él?

2011. máj. 15. 13:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Azért a vetélésnek vannak jelei,általában vérzés, görcs kíséri. Próbálj meg pozitívan gondolkodni. Nem lesz semmi gond.

Ha nagyon nyugtalanít a dolog, menj el a védőnődhöz és kérd meg keressen szívhangot, ekkora várandósságnál már meg lehet találni. De hamarosan fogod érezni a mozgását is.vnő

2011. máj. 15. 14:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg minden rendben lesz.
2011. máj. 15. 15:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia! 17 hetes terhes vagyok, kicsit együtt érzek veled...én azért igyekszem nem ennyire drasztikusan felfogni a dolgokat, csak idegesít, hogy sokfelől rémtörténeteket hallok a vetélésről, a nagyon korai szülésről, sőt nekem egyik barátnőmnél megindult a szülés öt hónaposan semmi előjel nélkül, és sajnos nem élte túl a picúr...Valamint nekem is szoktak lenni rémálmaim ezzel kapcsolatban, és ébredtem már zokogva, pedig igyekszem nem rosszra gondolni! De ezt hidd el, nem azért írom, hogy még jobban idegeskedj...hanem pont ellenkezőleg: akinek ez a sorsa sajnos(hogy nem zajlik normálisan a terhesség, pedig egészséges az anya, és mindent megtesz a piciért), az nem tehet ellene, ezt azért írom, mert anyukám nekem ezt mondta, h gondolkodjak ezen, amikor húszszor mondtam neki, h jajj mi lesz, ha nem lesz jó a 12.heti uh, meg a genetikai teszt...és elgondolkodtam! Én is cigiztem, amikor megtudtam h van babus, rögtön abbahagytam, szedek vitamint, mozgok, én mindent megteszek...és arra szinte esély sincs, hogy valami baj legyen, biztosan te is odafigyelsz mindenre, próbálj nem idegeskedni, olvasd el a Barátnőim a terhességről című könyvet, nagyon jó, és mindenkihez szól :) Ne olvass a neten rémtörténeteket, és ha a híradóban ilyesmi megy, azonnal csapd onnan :) simizd a hasad, beszélj a babádhoz, hallgass vele zenét...stb stb. Ne a rosszra gondolj, csak arra, h van egy pici életke benned és kicsattan az egészségtől, valamint szüksége van arra, hogy az anyukája is elhigyje ezt :) Én úgy érzem, most már sikerült elérnem ezt a szintet, és érzem, h egészséges a babám, miért ne lenne az...pedig még nem igazán érzem h mozog, azt várom már én is :) Szóval, fel a fejjel! És nincs szinte semmi esély arra, hogy elvetélj, hidd el! Bocsi, kicsit hosszú lett...:S Boldog babavárást! üdv
2011. máj. 15. 17:25
 4/6 anonim ***** válasza:

A magzat elhalásnak nincs tünete!

Konkrétan a vetélésnek van, a vérzés, görcs! De a sima szívleállásnak semmi sajnos!

Teljesen megértelek, nekem is volt egy missed ab-om a 10. héten az első babámmal, két hete hordtam úgy, hogy a szíve leállt és semmi jele nem volt sajnos.

Most 18 hetes vagyok és folyton parázok, de közbe meg nyugtatom magam, hogy most már biztos meg akar maradni ez a picike. És igen, jól írták, hogy akkor a védőnőhöz is elmehetsz egy szívhangért, nem muszáj orvoshoz! Megnyugtató az is!

BOLDOG ÉS NYUGALMAS BABAVÁRÁST! :) Csak pozitívan!

2011. máj. 15. 18:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg. A 14. héttől már nagyon minimális a vetélés/magzatelhalás esélye!

Megértelek, mert én is voltam ilyen helyzetben, de tényleg fontos lenne, hogy elengedd ezt a félelmedet.

Nekem az jött be, hogy eljárok heti másfél órát jógázni. Ott az utolsó 20 percben meditációs gyakorlaton veszünk részt, ami nagyon ellazít. (Van, aki el is alszik! :))

Ebben a 20 percben, amikor a legmélyebb tudati szinten működsz, azt a feladatot kapod, hogy érintsd meg, és beszélgess a babáddal.

Érdekes, nekem maga a terhesség is hozott sok stresszt az életembe párkapcsolati értelemben, és az első ilyen meditáción azt "kérte" tőlem a baba, hogy beszélgess Apával és mondd meg neki, hogy én nagyon szeretem. (Hozzáteszem, Apa nem akarta őt eleinte.) Alig vártam, hogy kiérjek a kocsiba, csak sírtam ott vagy fél órát....

Szóval kommunikálni kell vele, meg kell keresned őt a figyelmeddel, és jelezni fogja, hogy itt vagyok, Anya, élek, és hidd el, jelezni fogja az igényeit is.

AZÓTA MÉG EGY MÁSODPERCRE SEM HITTEM, HOGY NEM ÉL!!! Elszállt a félelem!!!

2011. máj. 16. 11:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek a válaszokat! :)

Sajnos, úgy hogy a helyzet, hogy volt ma egy rosszullétem, és ügyeletre vittek...

Hála az égnek, a babámnak nincs semmi baja! :) Jól van, egészséges, csak az én frissen kiderült epekövem nehezíti meg kicsit az életünket. :)

Megnyugodtam, és igyekszem tartani ezt az állapotot. :)

Köszönöm nektek a biztatást! :)

2011. máj. 16. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!