10 hetes terhes vagyok, 2,5 cm a babám, nem túl kicsi?
Jo napot kivanok.10 hetes terhes vagyok az ultrahang vizsgalaton megmerte az orvos a picit 2,5cm,nem tul pici?Sziv dobogasat sem halgattuk meg.Aggodom.Felhizom 1kg-ot,1-2 heten belul vissza is fogyom.Kerem valaszoljanak a megadott e-mail cimemre.
Elolre is koszonom S.Maria
10 hetes terhesség álltalában 27-35 mm.A tiéd sem kicsi,nyugodj meg.próba´lj minnél több gyümölcsöt,és zöldségfélét enni.
Minden rendben lessz,ne idegeskedj,mert az nem jo´a babának.
Az első három hónap közül a fejlődés legfontosabb időszaka az első hónap. Végére az emrió kb. 12 mm hosszú. A 4 hét vége felé a szív elkezd lüktetni, bár néhány hétig ezt az ultrahang még nem képes kimutatni.
A második hónap vége felé az embrió kb. 36 mm hosszú. Az életfontosságú szervek részben már kifejlődtek. Az újjak, lábujjak kezdeményei jól elkülöníthetők. A szemhélyak kialakultak, de még nem nyíltak ki.
A harmadik hónap vége felé az embrió magzattá fejlődik, és 90 mm hosszúra nő. A nemi szervek kifejlődnek, de az ultrahangon még nem látható. A vesék működnek, puha körmök formálódnak, és az állcsontokban megjelenik a 20 tejfog kezdeménye.
Az első trimeszter végére valamennyi szerv és szervrendszer kialakult.
Bár ez már kicsit előre haladott, de leírom:
A 6. hónap végére kb. 30 cm, és 1000 g. Egyre aktívabb lesz a magzat.
A 16-20 hét között a baba érezhetően megmozdul. (de ha nem akkor sem kell megilyedni, nekem is lusta volt)
Jegyezd meg a megmozdulás időpontját, mert későbbiekben segíthet a szülés pontos időpontjának megerősítésében.
A 6-9 hónap között (harmadik trimeszter), a magzat mind gyorsabban kezd fejlődni, hízni ( a 9. hónapban súlya általában 250 g-ot nő hetente)
A szülés megindulásakor az átlagos magzat kb. 50 cm, és kb. 3 kg. (nekem 4.100 g volt, és 51 cm)
Az utolsó 4 hét során a magzat fejre fordul, és koponyája a kismedence bemenetébe rögzül, készen áll a megszületésre.
De ezek az adatok csak átlagosan értendőek. Ha a te babád kicsit kisebb, vagy nagyobb nem kell izgulni. Sok sikert a szüléshez! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!