Ha valaki terhes volt amikor tönkre ment a házassága, hogy tudott talpra állni?
36 hetes kismama vagyok, van már egy 2 éves gyermekem is és sajnos menthetetlenül tönkrement a házasságom. Sajnos nálunk már nem lesz apás szülés :-(
Nagyon el vagyok keseredve... de muszáj kibírni.
Nekem sem ment tönkre , de nagyon sajnálom ami veled történt!
Mi az oka hogy egy férfi elhagy egy 36 hetes kismamát?
Kitartás!
Nálunk is volt gubanc, azt hittem vége lesz, de rendbe jött a dolog. Tudom mennyire nehéz és mennyire fáj.
Most a babát nézd, és amennyire tudsz nyugodj meg. Ha szét is mentek, azért még csak fogja látogatni a gyerekeket?
Próbálj minél több időt barátokkal tölteni, tereld el a gondolatodat a szakÍtásról. Neked most az a legfontosabb, hogy nyugodtan tudd világra hozni a picit. A babának is egy nyugodt anyuka szükséges, úgyhogy légy erős. Imádkozz, az is segít.
Van egy olyan mondás: ami nem öl meg erősít. Van benne valami. Nehéz a helyzeted, de fordíts több figyelmet a 2 évesre: figyeld őt, játszatok, olyan érdekes, ahogy bontakozik az értelme, olyan szép, ahogy ismerkedik a világgal. Mindenkinek jobb így, a búslakodást mindkét gyermek megérzi, a pocaklakó is!
És az is emellett szól: olyan gyorsan változik, és visszavonhatatlanul elmúlik minden nap mellettük. Nagyon érdekes állapot az áldott állapot: most már arra is tudsz figyelni, a másodiknál, az elsőnél, még nem annyira lehet. Fel a fejjel!... és a szívvel!
„Emeljétek föl szivünket! azé, / aki fölemeli.”
József A. ...
Na én pár évvel már az esemény után vagyok.
Szintén pici gyerek, második terhesség alatt apuci rájött hogy ő inkább szórakozna, a második szülésre is bejött, épp randiról a barátnőcske mellől.
Nagy élmény volt így a szülés, mondhatom. Pedig az utána lévő időszak borzalmasabb volt... Ha nincs a másik gyerek akiért felelősséget éreztem, már terhesen a vonat alá mentem volna.
Van más segítséged is? Pl szülők, barátnő....
Nagyon nehéz lesz, de igazán onnantól kezdtem kimászni a lelki gödörből, amikor a gyerekek közösségbe mentek én meg dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!