Elmernétek indulni nyaralni 7 hónapos várandósan 2 hétre 700km-re autóval?
Ha az orvosom véleménye az egészségügyi állapotunkkal kapcsolatban kielégítő és nem veszélyeztetne semmi, akkor elmernék indulni. Mindenesetre olyan helyre, ahol kórház van a közelben megfelelő ellátással, ha esetleg gond adódna.
És minden olyan maximálisan fontos dolgot bepakolnék, ami elengedhetetlen, ha esetleg hirtelen be kellene feküdnöm a kórházba.
Akkor kérj az orvosodtól egy részletes orvosi igazolást, amin latinul rajta van minden és magyarul is.
Mivel az orvosi nyelv zömében a latinra épül, így 700 km-el arrébb is érteni fogják a dolgokat.
Plusz zsebszótárt vigyetek magatokkal. Keressétek ki az adott országban a magyar konzulátusnak a címét, telefonszámát, minden egyéb elérhetőségét.
Biztosítást kössetek mindenképpen, elegendőnél is több tartalék(!!!!) pénz legyen nálatok!
Ha bevisznek a kórházba esetleg, akkor apa tudja intézni a dolgokat, mint pl. konzulátus. Ott kapni fogtok tolmácsot mindenképpen és felveszik a kapcsolatot az itteni kórházzal is, ahova jártok/jártatok egyébként is.
Tanácsos a nyaralóhelyiség közvetlen közelében patikákat, kórházakat keresni, felírni már most a címeket, ilyesmi, mert ha 'pánik' van, akkor ne azzal mennyen el az idő, hogy azt se tudjátok, merre van a legközelebbi kórház.
Szia én 8 hónaposan mentem! Merész vállalkozás volt de a barátnőmtől kaptunk jegyeket és azok nemsokára lejártak volna. Persze az orvost is megkérdeztem, azt modta hogy tényleg merész vállalkozás, de azt mondta menjek és ott ajánlott kórházakat. Elmentünk 2 hétre és nagyon élveztük!
Amúgy Moszkvába mentünk!
1 gyerekes + 36 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!