25 hetes, cukor terhelési vizsgálaton félek hogy rosszul leszek. Mennyire birható ki?
hát, én nem féltem tőle, nagyon édesszájú vagyok. Ijesztgettek, hogy szörnyű édes a lötyi, és hogy még nekem is túlzás lesz - hát nem volt az.
bezzeg utána a két óráig nem evés, na az megviselt... mire visszamentem a második vérvételre, már egy farkasfalkát is megettem volna. Levették a vért, elindultam kifelé, hogy most aztán beszabadulok egy pékségbe, de alig értem oda - leesett a vércukrom, majdnem elájultam, kivert a víz, remegett a lábam.
Az eredményen is látszik: 2-es lett a terhelt vércukrom - nagyon alacsony. mehetek megismételni két hét múlva :S
szóval bármi előfordulhat, attól függ, hogy hogyan reagál a szervezeted, de ne paráztasd magad előre rajta, mert akkor csak rosszabb lesz.
egyébként, hogy valami tanácsot is mondjak és ne csak sztorizgassak: ha lehet, tegyél bele citromlevet, úgy jobb, és tényleg vigyél valami ennivalót magaddal a második vérvétel utánra, ülj le kint a váróban és ott edd meg.
én legközelebb ezt fogom csinálni.
nekem azt mondta a dokinéni, hogy igazából a terhesség alatt nem nagyon tudnak ezzel mit kezdeni, de azért megmutatja egy diabéteszes szakembernek is. ő azt javasolta, hogy csináljunk még egy vizsgálatot. kétféle közül választhatok: hatpontos vércukorprofil (minden étkezés előtt és után megmérik a vércukorszintet, tehát egy nap hatszor - na ezt nem, köszönöm) vagy egy ismételt terheléses, ahol már az első vérvételnél is mérik az inzulinszintemet. Inkább ezt választom, hamár...
de olvastam itt pár embertől, hogy nekik is alacsony lett és a doki nem kért ismétlést. de azért engem megnyugtat.
Csak azért emeltem ki a kérdést, mert igy hamarabb olvassátok el amit irok :)
Ma voltam a védőnőnél, és mondta hogy fekete teát vigyek magammal, de ne legyen benne semmi, csak a filter. Utána átmentem a háziorvoshoz beutalót kérni, aztán ott van egy szülésznő, és ő is ezt mondta, hogy fekete teát vigyek. Melyik a jobb, a citromlé, vagy a fekete tea? És fél 8-kor, fél 9-kor, és fél 10-kor is vesznek vért. Ilyen sokszor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!