Akinek magas lett a cukorszintje a terheléses vizsgálatnál mikor kellett mennie a diabétesz szakrendelésre? Mik voltak a teendők?
Nekem 8,9 lett. Beutaltak a diabetológiára, de ott aztán semmi segítséget nem kaptam, nem is foglalkoztak velem, csak felvették az adatokat, még csak vissza sem rendeltek, utána egyszer sem nézték a cukromat...
A háziorvosom adott egy füzetecskét, abból informálódtam, s 150/160g-os diétát tartottam. Szerencsére minden rendben volt.
Viszont hallottam olyan esetről is, hogy a kismamának be kellett feküdnie a kórházba, s ott állították be a diétát. Attól függ mennyire alapos a doki.
Köszi! És mikor mentél oda? Te kérted az időpontot vagy a védőnő? Neki is azt mondták menni kell, de nincs az ő védőnője, csak 2 hét múlva és azt mondja majd ő kér neki időpontot. Nekem ez olyan fura. Nem kéne előbb mennie?
Azért durva hogy ennyire nem foglalkoztak veled. Még szerencse hogy nem lett baj.
A háziorvosom segített, a diabetológián letojtak. a továbbiakban is ő nézette a cukromat. Nekem nem avédőnő, hanem a háziorvosom kért időpontot, mert ez ugye sürgős eset, és nem szabad halogatni. Ha én kértem volna, akkor hónapokat kellett volna várni, mivel az orvosom kért, így talán már a következő héten mentem is - bár nem volt sok értelme...
Nem kéne halogatni, a diétát meg kezdje el, a netről is rengeteg infót össze lehet szedni. Én nem lennék nyugodt a helyében...
Ahova jártam terhesgonodzásra(Margit kh)ott rögtön a dieabetológushoz írányítottak, vérvételekre kellett járnom, ahol csak cukrosokkal foglakoztak.
Ch diétát írtak elő, tápl,naplót kellet vezetni, 3 hetente volt 3 pontos vér és 24 órás vizeléetvizsgálat, szóval ott foglakoztak az emberrel. Nekem 7,9 lett a terheléses amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!