Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok. Mit tehetek,...

Terhes vagyok. Mit tehetek, hogy anyagilag és érzelmileg átvészeljük ezt az időszakot?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Minden hónapban, akkor is, ha menstruálok, végzek terhességi tesztet, a magam megnyugtatására, annak ellenére, hogy minden alkalommal fogamzásgátlóval védekezünk. Nem volt ez másképp februárban, márciusban sem. A tesztek negatívak lettek. Az e heti teszt azonban pozitív eredményt mutatott. Nagyon megijedtünk, ezért tegnap elmentünk a nőgyógyászhoz - aki megállapította, hogy terhes vagyok. A terhességmegszakítás kezdetű mondatomra szomorúan megrázta a fejét, és közölte, hogy a 15. hétben járok. Összeomlottam, pánikrohamot kaptam. Vágytam gyerekre, de nem így, és nem most! Egy hónapja költöztünk albérletbe, ami bérleti díjjal és rezsivel együtt 75.000 ft havonta. Egy hete mondtam fel a munkahelyemen, mert több havi ígérgetés után sem volt hajlandó bejelenteni a főnököm. Kedden kezdek az új helyemen. Így azonban, mivel nincs meg a minimum bejelentettem, még arra a kevés segélyre és támogatásra sem vagyok jogosult, amit kaphatnék. A párom egy havi keresete 90.000 ft. Az én fizetésem duplája az övének, így kettecskén mondhatni gond nélkül éldegéltünk. Most öt hónapunk van összeszedni magunkat, de én egyszerűen nem látok kiuat. Ha legalább hibáztathatnám magam, hogy felelőtlen voltam, vagy bármi... de még ezt sem tehetem, mert mindketten nagyon odafigyeltünk a fogamzásgátlásra, a higiéniára. Menstruáció alatt sosem szeretkeztünk.

És nem volt semmilyen előjel.

Nem voltak rosszulléteim, nem híztam hanem fogytam, nem nőttek a melleim, etc.

És most terhes vagyok. És elkeseredett és kétségbeesett. És fogalmam sincs, hogy mi lesz velünk.

A szüleimmel holnap fogok beszélni. Komolyan rettegek, hogy anyám a szemem láttára kap szívrohamot.

A párom szüleivel öt hónapja nagyon csúnyán összevesztünk, most hétfőn mennénk békülős vacsorára. Tartok tőle, a békülésből nem sok minden lesz.

23 éves vagyok, a párom 29. Terveztünk gyereket, egy pár év múlva, mikor már az anyagi és az érzelmi háttér is kellőképpen kialakult egy baba fogadására.

Mit tehetek? Hogy szedjem össze magam? Miképpen tudnám átvészelni ezt az egészet?

2011. ápr. 22. 12:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szia. Esetleg, ha jó a viszony az új munkahelyeden, lehet, hogy meg tudnád beszélni, hogy mondjuk 6 hónapig tartsák a helyedet, utána férjed mehetne Gyed-re a babával. Ez mennyire lenne kivitelezhető szerinted?
2011. ápr. 22. 12:41
 2/16 A kérdező kommentje:

Sajnos semennyire... Párom egy hónapja került új munkahelyre, és hat hónap után derül ki, hogy véglegesítik-e...

Egyszerűen nem tudom, mit tehetnénk... Már gondolkoztam itthonról végezhető, de bejelentett munkán, de nagyon tartok az ilyen dolgoktól, mert sok átverésről hallani.

2011. ápr. 22. 12:47
 3/16 anonim ***** válasza:
Nincs valamilyen támogatás ott ahol laktok? Nálunk adnak havi 40.000 annak, aki rászorul. Ha ez a kicsi baba ennyire jönni akart, hogy bujdokolt biztos rengeteg örömet hozz majd. A nagyszülők dolgoznak? Ha nyugdíjasok lennének mehetnének akár Ők is gyesre(bár mint írod nem túl jó a viszony). Csak azzal tudlak vigasztalni, hogy nagyon jó anyukának lenni, és lehet hogy a pici még jobban összetart majd Téged és Párodat. Szerintem jó anya is leszel, és amikor tényleg ott lesz minden valahogy megoldjátok.
2011. ápr. 22. 13:34
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm. :) A nagyszülők mind dolgoznak sajnos.

Egyszerűen rettegek, mert semmit sem tudok a terhességről és a szülséről - legutóbb akkor voltam várandós nő közelében, mikor sógornőm terhes volt az unokahugommal, de annak is 12 éve...

Miből fogunk így megélni? Most próbálunk személyi kölcsönt felvenni, de az is 11 ezer ft havonta, amihez még hozzájön az albérlet bérleti díja... *sóhaj*

A támogatás, amit említettél, hol igényelhető? Helyi önkormányzat?

2011. ápr. 22. 13:48
 5/16 anonim ***** válasza:
Igen önkormányzat. Mi a XI.kerbe lakunk, amikor a fiam született akkor kaptunk támogatást:-) Több helyen támogatják a gyermekvállalókat, érdemes utána nézni. Szerintem ne vegyél fel hitelt, ha nem muszáj. Nézelődj sokat a tesz-veszen és a babaszobán, lehet nagyon jó árba kifogni dolgokat:-) Mondjuk a szülés az drága:-(
2011. ápr. 22. 14:29
 6/16 anonim ***** válasza:
és a menzeszed megjött rendesen a 15. hétig?
2011. ápr. 22. 14:33
 7/16 anonim ***** válasza:

utolsó

meg azt sem értem, hogy ha minden hónapban csináltál tesztet, akkor hogy hogy csak a 15. héten lett pozitív? hisz már egy biológiailag 2 hetes terhességet kimutat a teszt

2011. ápr. 22. 14:34
 8/16 A kérdező kommentje:

Utolsó: Igen, megjött rendesen. Februárban volt egy három napos késés, de a teszt negatív lett. Márciusban rendesen megjött, nem volt kevesebb, mint szokott. A teszt negatív. Most áprilisban megint késett öt napot, de két hete múlt el. Az e havi teszt pozitív...

Nem értem. Az orvos azt mondta, talán rosszul végeztem el a tesztet..

1.) Hogy lehetne elrontani egy hót egyszerű terhességi tesztet?

2.) Elrontani egyszer... na de kétszer is?!

2011. ápr. 22. 14:49
 9/16 anonim ***** válasza:

Első vagyok. A legjobb barátnőm mindkét fiát úgy szülte, hogy az első 3 hónapban rendesen menstruált!!! Csak a 4. hónapban derült ki, hogy terhes, mert rosszul volt, és orvoshoz ment. A második fiával ugyanígy történt!! (ők mondjuk várták a gyerekáldást mindkét alkalommal, így nagy volt az öröm).

Kérdező, szülőkhöz, nagyszülőkhöz nem tudnátok visszamenni? Hol laktatok az albérlet előtt?

2011. ápr. 22. 15:28
 10/16 A kérdező kommentje:

A párom szüleinél laktunk - aztán, mikor összevesztünk velük, szétköltöztünk 4 hónapra, míg nem lett meg a pénz az albérletre. Nem hinném, hogy vissza tudnánk menni hozzájuk - több hónap után a hétfői lesz az első alkalom, hogy az anyósom egyáltalán hajlandó lesz fogadni a házában.

Meg is jegyeztem a páromnak, hogy a hétfői vacsorán a kabátomon kívül semmit sem leszek hajlandó levenni, mert ha bevalljuk a terhességet, és az anyja akár csak megközelítőleg hasonló módon reagál, mint mikor összevesztünk, akkor szedem a cókmókom, és otthagyom a p*csába.

2011. ápr. 22. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!