Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Való igaz, hogy nem lehet...

Való igaz, hogy nem lehet szexelni terhesség alatt, mert abortív hatása lehet?

Figyelt kérdés

ezt egy jónevű, kedves, lelkiismeretes nőgyógyász honlapján olvastam, eddig mindig segített, ha bajom volt, ezért hiszek neki.

Viszont más oldalakon azt olvastam, kifejezetten szabad...

Valahogy nem tudok elképzelni 10 hónapot (a szülés utáni 6 héttel együtt) amikor nincs testi kapcsolat köztünk, félek, hogy távolságot hoz a kapcsolatunkba.

De el sem tudnám engedni magam azzal a tudattal együttlét közben, hogy mi van ha most tényleg....

mik a tapasztalatok, véleményedk?

2011. ápr. 17. 06:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Vannak esetek, amikor valóban nem szabad. De egy normál terhesség alatt nem tiltott.
2011. ápr. 17. 06:08
 2/15 anonim ***** válasza:

Én is olvastam azt a honlapot, de mivel ezzel a véleményével egyedül van a szakmában, nem hiszek neki.

Gondolj bele: ha egy egészséges pár átlagosan kétnaponta van együtt, természetes, hogy ha vetélés vagy koraszülés következik be, elmondható, hogy a napokban szeretkeztek, de a kettő közt nincs összefüggés! Ez olyan, mintha kihoznák, hogy a vetélésen átesett nők nagy része kenyeret reggelizett vagy hasonló.

2011. ápr. 17. 06:29
 3/15 A kérdező kommentje:

köszönöm.

Attól félek mégis bennem lesz a félsz.

És ő azt írta, hogy az első trimeszterben még az orális szex is tiltott... (mármint természetesen amit a nő kap)

Nem vagyunk szexállatok, de ez akkor is soknak tűnik...

2011. ápr. 17. 06:43
 4/15 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a tapasztalatai alapján írta,amit írt.

Ma nagyon sok a vetélés és a koraszülés is. Nagyanyáink legtöbbje a szülés napjáig dolgozott a munkahelyen és otthon is,mégsem volt ennyi probléma.

Nem tudom az okát,de úgy tűnik,hogy a mai fiatalasszonyok szervezete kevésbbé erős,mint nagyanyáinké.

A 10 hónap valóban soknak tűnik,de ha egy kapcsolat jó,akkor ki lehet bírni. Ha az anyuka pl. veszélyeztetett terhes,akkor ki is kell bírni.

2011. ápr. 17. 07:11
 5/15 anonim ***** válasza:
normál terhességnél semmilyen gondot nem okoz a szex, csak az utolsó hónapban nem ajánlott, mert beindíthatja a szülést. mondjuk akkora már nem is igen fogod kivánni.. nekem az első 2 gyerekemmel semmi gond nem volt, nem is volt gond a szexszel. aztán a 3. gyerekkel veszélyeztetett terhes lettem, teljes eltiltással. eleinte jókicsit nehéz volt, bár nem mertem volna megkockáztatni. inkább az a nehéz ebben, hogy le lehet szokni a szexről... most 7 hónapos a lányom és alig-alig vagyunk együtt:(
2011. ápr. 17. 07:26
 6/15 anonim ***** válasza:

Mikor a nőgyógyászom vérzés miatt eltiltott minket a szextől a második gyerekemnél, akkor külön kiemelte, hogy orálisan azért lehet, azt nem kell mellőzni, csak a behatolást hanyagoljuk. Pedig akkor vesélyeztetett voltam.

Egészséges terhességnél a normál, gyengéd szex nem veszélyes.

2011. ápr. 17. 08:25
 7/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 17. 08:47
 8/15 anonim ***** válasza:
Szia!Én az 5.héttől veszélyeztetett voltam ,tilos volt a szex végig!!!37.héten szülte és szülés után 8 héttel voltunk együtt először.Tehát 40 hét kihagyás volt,és semmilyen fajta szex nem volt!!!!!Kibírtuk,mert nagyon féltettük a babánkat.Egyébként a kérdésedre a válasz,azért lehet abortatív hatása,mert maga az orgazmus erőteljes méhösszehúzódásokat okoz!!!!
2011. ápr. 17. 08:55
 9/15 anonim ***** válasza:
Én sem hiszekm ennek az orvosnak.Picit spirituálisan közelíti meg a dolgokat ami nem baj,de nekem egyáltalán nem hiteles.Ha nem vagy veszélyeztetett,akkor nyugodtan szeretkezhettek.
2011. ápr. 17. 09:00
 10/15 anonim ***** válasza:

Veszélyeztetett terhesség (pl. vérzés miatt) alatt valóban tilos. Gondolj bele, ilyenkor amúgy is hajszálon függ, hogy leváljon-e a beágyazódott petesejt, ha erre rásegítesz egy méhösszehúzódást okozó orgazmussal, akkor az okozHAT bajt.

Egy normális, panaszmentes terhesség alatt ugyanúgy éld az életedet, mint korábban, nyugodtan szexeljetek, csak arra figyelj, hogy ne legyen nagyon vad, inkább finoman.

Semmi baj nem lehet, mert akkor az álmukban orgazmust átélő nők mind elvetélnének.

Mi még a végén is szeretkeztünk, nem volt kihagyás, max egy hét. Kutya bajunk.

2011. ápr. 17. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!