Van olyan törvény, hogy akinek választott orvosa van, annak fizetnie kell az államnak egy meghatározott összegű pénzt?
Régebben mintha ilyesmikről lett volna szó a hírekben. Csak mert ha így lenne, inkább az ügyeletet választanám. És szülésznőt hogyan szokás megismerni, fogadni? Mert én még nem találkoztam egyel sem, de olvastam valakitől, hogy nem volt vele rendes akihez került.
Köszönöm a válaszokat!
Egy 20 hetes kismama
Én sem pénzelek egy orvost sem! Az a dolguk, hogy segítsenek! Különben meg aki megérdemli az a szülésznő!
Ő van veled végig, de szerintem hülyeség megfogadni valakit! Neked kell végig szenvedned! Ha úgy áll hozzá majd kap egy keveset, ebből a kevésből amit kapunk!
Szia!
Én azért döntöttem magán orvos mellett,mert még a terhességem előtt volt két nagyon rossz atapasztalatom élményem az sztk-s vizsgálattal.Úgy döntöttem nem akarok a körzetemhez tartozó kh-ban szülni,mert én úgy szeretném végig csinálni mind a várandós időszakot mind a szülést,hogy jó élményeim legyenek és szivesen szüljek újra.Kinéztem Pest egyik elég jó kházát,ahol bababarát minden te választhatod meg a szülési módot stb..dehát ide ugye úgy tudsz jönni szülni ha az orvosod ide tartozik.szerencsémre az egyik barátnőm ajánlott egyet aki az ő dokija és már két babaát szült nála.Eddig nagyon jó tapasztalataim vannak,mind a vizsgálat,mind a többi gynetikai uh-ok stb vizsgálatról(amiket nem helyben végez hanem kházba küldd)sosem futottam még plusz köröket semmi miatt,amit viszont nem így halottam azoktól a kismamáktól akik sztkba járnak.Engem célirányosan oda küldd mindig ahová kell és a 20 hét alatt eddig csak egyszer fordult elő,hogy fél óránál többet kellett várjak,de az is csak azért ,mert a kh-ban javították előző nap az uh.gépet és összegyűltek a mamik...szval nekem megéri az,ha biztonságban tudhatom magamat és a babámat,még ha ezért fizetni is kell.Különben meg nem egy sztk-s orvosról hallottam,hogy ő is megkéri a aszülés árát.
Ha meg esetleg a saját fogadott orvosom szabin lenne,vagy ügyelt stb és nem szülhetek nála akkor is abban a kh-ban fogok szülni ahová ő tartozik-amit én akartam,és maxnem adok pénzt a másik dokinak aki helyettesíti.A szülésznő kérdésbennem nagyon tudok segíteni,nekem a férjem be jön a szülésre és sztem nem fogok külön szülésznőt fogadni,úgy is lesz bennt ügyeletes sznő,s ha meg vagyok elégedve vele még mindig adhatok neki egy kis honoráriumot.Az a baj,hogy sajnos igazuk van az előttem szólóknak abban,hogy a dokik is a munkájukat végzik és nem kéne nekik adni,de sajnos nagyon rég óta rászokatták az emberek őket és már tényleg pénzéhes világban élünk ahol úgy mosolyognak rád,ahogy fizetsz ..még ha járna is a segítség.És én inkább mosollyal szeretnék szülni s nem úgy ,h.kutyául bánnak velem..mégha ez pénzbe is kerül.Remélem tutam segíteni,innentől neked kell eldönteni mit bírsz,igaz az anyagiak is sokban mérvadóak.Boldog babavárást kívánok.
<Van olyan törvény, hogy akinek választott orvosa van, <annak fizetnie kell az ÁLLAMnak egy meghatározott <összegű pénzt?
<Régebben mintha ilyesmikről lett volna szó a hírekben.
Valóban felmerült a dolog, de jelenleg (még) nincs ilyen. De csak közvetve fizetnénk az államnak: mi a kórháznak, a kórház pedig tovább az államnak. Az orvos nem látna belőle semmit.
<És szülésznőt hogyan szokás megismerni, fogadni?
Ha már tudod, hol fogsz szülni, nézz meg egy-két internetes fórumot, milyen vélemények vannak az adott intézményről, találhatsz sok információt a szülésznőkről, vagy kérdezz itt a gyakorikerdesek.hu-n egy adott kórházra. (A múlt héten válaszoltam pont egy ilyen kérdésre.)
Ha már van egy név, akiről jókat hallottál, csak menj be a kórházba és keresd őt, beszéljétek meg - a várható szülés előtt 1-2 hónappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!