Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan törvény, hogy...

Van olyan törvény, hogy akinek választott orvosa van, annak fizetnie kell az államnak egy meghatározott összegű pénzt?

Figyelt kérdés

Régebben mintha ilyesmikről lett volna szó a hírekben. Csak mert ha így lenne, inkább az ügyeletet választanám. És szülésznőt hogyan szokás megismerni, fogadni? Mert én még nem találkoztam egyel sem, de olvastam valakitől, hogy nem volt vele rendes akihez került.

Köszönöm a válaszokat!

Egy 20 hetes kismama

2008. febr. 11. 16:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
32%

Magánvéleményem, hogy ez abszurd hülyeség. Az orvos arra esküdött, hogy gyógyít, és azért kapja a fizetését.-vagyok én ezen a véleményen. Ha te adsz neki pénzt, azt nem fogja jövedelemként bevallani, a hétvégi háza építésébe vándorol...én ezt inkább a babámra költöm:-)

Ha fogadsz dokit, fizetsz neki, ha nem fogadsz, maradsz az ügyeleten-én is így fogok tenni, nem pénzelem őket.

2008. febr. 11. 17:11
 2/13 anonim ***** válasza:
36%

Én se fogo fizetni senkinek!!!

A választott orvosod csak a gátmetszésre fog oda menni hozzád, az ügyeletes orvos pedig a kezdetektől fogva ott kell hogy legyen. A szülésznő vezeti le szinte az egész szülést ez a dolguk.

Ha a válsztott doki ügyeletes volt utána 8 óráig nem vezethet szülést, mást kell küldenie maga helyett ez az új szabály.

2008. febr. 11. 17:16
 3/13 anonim ***** válasza:
57%
szerintem sem éri meg orvost fogadni, rengeteg pénzt kérnek és egyáltalán nincs arányban a munkájukkal. nyugodtan bízd magad az ügyeletesre!
2008. febr. 11. 17:25
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

Amúgy a kérdésre is válaszolva nincs ez a törvény még.

az egyik baj az hogy ez fekete pénz, a másik meg hogy adoktor nem csak egy szolgáltatást csinál ott, hanem a korház dolgait használja hozzá. így az egész zsé a doki zsebébe megy. egyetértek azzal hogy menjél csak az ügyeletre, nagyon poztiívak a tapasztalatok az ügyeletes dokinál.

2008. febr. 11. 17:30
 5/13 anonim ***** válasza:
17%
bátrak vagytok elismerésem én nem merem magam az ügyeletre bizni egy kismama pont a multhéten mesélte a rendelőbe hogy a mi dokink szülni volt éppen és az nst eredményét bevitte az éppen ügyeletes dokihoz és ugy bánt vele mint a kutyával ha már megszoksz egy dokit akkor nehéz akárkire rábizni magad és mi van ha pont egy ilyen lesz ügyeletes mint az a adoki volt a pénzt meg csak akkor adod oda ha már megszültél tehát ha valami oknál fogva nem lehet ott a fogadot dokid akkor nem kell kifizetni amit meg kell hát azt azért fizeted mert több figyelmet igényelsz nem :)
2008. febr. 11. 17:33
 6/13 anonim ***** válasza:
69%
én írtam az utolsó választ és rájötem hogy a lényeget kihagytam na szóval az államnak nem kell fizetni hála pénz után senkinek ez amolyan zsebpénz ami nem kevés tudom de ha rendes veled akkor megérdemli hogy éjszaka is felkel hozzád ha éppen akor jön a pici és az hogy éppen mire költi az már nem érdekel ezt az egyik válaszadónak írom azért ha ugy lenének megfizetve mint nyugaton akkor nem kéne attól atartani hogy a jó dokik elmenek és bizti hogy akkor hálapénzt sem venének el
2008. febr. 11. 17:43
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nyugaton ez van, de nyugaton nem is ennnyi pénzből él egy kismama. Nekem spec 19.000.- ft a taáápénzem, majd a gyedem...

Ebből fizessek 100.000-et a szülésre? :-( Na nem...

Mindenkinek a maga döntése, de örülök, hogy vannak hozzám hasolnó gondolkodásuak is, akiknek jó az ügyelet:-)

2008. febr. 11. 18:30
 8/13 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos épp ma tapasztaltam, hogy a sima rendelőben hogy megy futószallagon a dolog, míg a magándokinál minden olyan szép.Én nem merek nem orvost fogadni, annak ellenére hogy tudom, van amikor oda sem ér a szülésre:-(((

Nekem is sokmindenre jól jönne az a pénz, de én inkább nem kockáztatok, de jó tudni hogy vannak olyan helyek, és orvosok, akik nagyon becsületesen látják el a dolgukat,és nem tartják a markukat.Mindenkinek boldog babavárást kívánok.

2008. febr. 11. 18:38
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ilyen törvény nincsen, egyenlőre!

Szerintem aki megteheti jobban jár egy fogadott dokival és egy fogadott szülésznővel.

Persze kifoghatsz olyat is, aki rendes, csakhát szerencse is kell hozzá.

Szerintem egy szülő nőnél senki sincsen jobban kiszolgáltatva! Itt nincsen ismétlés, itt nincsen, majd legközelebb jobban sikerül, vagy majd rendbejön a baba című fejezet. Szerintem bátor, aki ügyeletre megy be szülni saját orvos nélkül.

Én soha, de soha nem tennék ilyet!!!Egy életre tönkretehetnek, a baj az, hogy a babát is! Én nem kockáztatnék!!!!

Pár éve az egyik tv csatornán a "Szülőszoba" című műsorban egy fiatal kismama az ügyeletre került, tv kamera előtt!!!!! és a szülésznő vezette le a szülést, mert doki nem volt !!!!Élesben mutatták: a kismama szanaszét repedt és a köldökzsinórt pedig a szülésznő ELSZAKÍTOTTA!!!!!!!! Nesze neked! Az az anyuka szerintem sohatöbbet nem fog újra szülni. Ki tudja mi okból kifolyólag, de a szülésznő kérésére az arcát nem mutatták!!!

2008. febr. 11. 21:40
 10/13 anonim ***** válasza:
50%

Nem baj hogy leszavaztátok amit írtam, de örülök, hogy nem vagyok egyedül a gondolataimmal.Ha egyszer rosszak a tapasztalataink, nem érdemes kockáztatni.És ez már rég nem a pénzről szól,hanem a kisbabánk életéről.de mindenki másmilyen körülmények között él,az én kisvárosomban a pénz beszél.Sajnos:-(

Mindenkinek szíve joga, hogy dönt.Boldog babavárást mindenkinek!

2008. febr. 12. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!