Két keresztnevet adnánk a fiunknak. Máté Alexander, akkor késöbb bármelyiket használhatja? Vagy csak az elsöt? Van erre valami törvény?
Figyelt kérdés
2011. jan. 12. 09:13
1/7 anonim válasza:
Én 14 éves koromban gondoltam egyet, és a gimiben már úgy mutatkoztam be, hogy a másodikat használom... Aztán azt gondoltam megváltoztatnám, és vagy megcseréltetném, vagy az elsőt elhagynám. Elmentem intézkedni, és azt mondták, teljesen felesleges, nyugodtan használhatom a másodikat, és írhatok úgy alá is, hogy az elsőt lerövidítem egy betűre. Persze olyan helyen, ahol a születési nevet kell írni, ott kiírom az egészet. De névjegykártyán, szerződéseken, levélben, vagy bárhol máshol 16 éve úgy használom, már azt sem tudják, hogy annak a lerövidített betűnek van jelentése... mindig meglepődik aki megtudja. Azt hiszi mindenki ez a "hivatalos" nevem. Azóta a családom is már a második nevemen szólít
2/7 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ.akkor érdemes két nevet adni,mert igy a gyerek eldöntheti melyik tetszik neki.Nem?
2011. jan. 12. 09:26
3/7 anonim válasza:
Én annyit tudok, hogy hivatalosan mindenhol a teljes nevet kell feltüntetni, majd aláhúzással szokták jelölni, hogy melyik keresztnevet használja.
4/7 anonim válasza:
Persze, hogy mindkettőt használhatja. De abban ne legyél biztos, hogy szeretni fogja-e, hogy két neve van:) Az én lányom annyira nem szereti (12 éves), hogy már megkérdezte, át lehet-e írni egy névre.
5/7 anonim válasza:
Első vagyok.. Szerintem akkor érdemes, ha az egyik valamiért "érdekes" vagy túl hétköznapi, vagy éppen az ellenkezője, és esetleg elképzelhetőnek tartod, hogy egyszer még nem fogja szeretni.
Előző válaszolónak, igen, hivatalosan ki kell írni, ahogy írtam is... de csak a teljesen hivatalos helyeken. Én pl. Bankban a mintaaláírásomat is írhattam az első rövidített névvel.
6/7 anonim válasza:
Arra is esély van, amit az egyik válaszoló írt, hogy nem fogja szeretni hogy két neve van. Ezzel viszont ugyanaz a helyzet, hogy a másodikat nem kell hogy használja, csak a hivatalos helyeken. Az osztálynaplóban, az ellenőrzőjében, később a névjegykártyáján, egyszerűen lehagyja... Nekem egyébként direkt tetszett, hogy két nevem van :)
7/7 anonim válasza:
Szia!
Mi is két nevet akarunk adni, nekem is kettő van. Csak a leghivatalosabb dolgokban szerepel a két nevem pl. személyi, házassági anyakönyvi kivonat.., amúgy csak az egyiket használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!