A gyerek hány éves koráig jár a gyed?
15:29 -esnek
Ha a szülés előtt 2 hónappal szünt meg a munkaviszonyom(5 év folyamatos),álláskereső lettem, a szülés előtt 20 nappal igényelt tgyás megkaptam,gyed-et is akkor miért számítok passzív gyed-esnek?Tudtommal az álláskeresési is biztosított jogviszony?Miért vagyok én más?Nem én tehetek róla,hogy az állam húzásai miatt tönkre ment a cég ahol dolgoztam!Méltányosság nincs?
Köszönöm!
Mindenesetre az állam jól megtámogat minket!
Nagyon meg kell gondolni,hogy az ember mikor vállal gyereket.Senkit nem érdekel,hogy mi lesz velünk ha saját hibánkon kívűl kerülünk ilyen helyzetbe.
Most ülhetek itthon a gyerekemmel amíg két éves nem lesz gyes-ért.Ezért megérte 17 éves korom óta (31 vagyok)dolgozni és fizetni az adót meg a tb-t...
Utolsónak!
Én azt csinálnám a helyedben, hogy lemondanám a gyest, és elmennék álláskeresési járadékra. Ha letelt és még nem helyezkedtél el (vagy nem akarsz), és még nincs 3 éves a csemete, újra igényelheted a gyest. Azért lenne minél előbb jó, mert az álláskeresésinél mindig az igénylés előtti 4 évet nézik, minden 5 biztosított nap után kapsz egy járadékos napot. Mégis több, mint a gyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!