Tényleg igaz, hogy a gyerek 3 éves koráig akkor is védett vagyok ha új helyre megyek dolgozni?
Figyelt kérdés
Terhességem alatt megszűnt a munkaviszonyom így most, hogy 2 éves a lányom melót keresek.Azt olvastam, hogy a próbaidő alatt nem vagyok védett de utána a gyerek 3 éves koráig igen vagyis csak rendkívüli felmondással rakhatnak ki.
Ez valóban így lenne?
Itt olvastam a kommentek között: [link]
2011. aug. 7. 21:43
1/6 anonim válasza:
Éppen most változtatják meg a Munka Törvénykönyvét. Még nem dőlt el,hogy lesz-e egyáltalán védett kor.
2/6 A kérdező kommentje:
Azt tudom de a jelenlegi törvény szerint így van?
2011. aug. 8. 07:53
4/6 anonim válasza:
Igen, jelenleg így van. És a tervezett módosítás nem tartalmaz olyat, hogy eltörlik a védettséget. Csak eddig a felmondás nem volt közölhető a gyerek 3 éves koráig, most meg közölhető lesz. Vagyis a változás a gyerek 3 éves kora utáni 30 napot veszi el. Vagyis 3 éves koráig él a munkaviszony akkor is, ha mondjuk szüléskor közlik a rendes felmondást.
5/6 anonim válasza:
gí igaz, és az új tervezet sem akar ezen változtatni. csak azon, hogy a gyes alatt közölhetik a felmondásodat, ami azonban nem lép életbe a gyermek 3 éves koráig. tulajdonléppen "csak" a felmondási időt akarják elvenni gyesről visszatérők esetében. mondjuk azért az is hozzá tartozik, hogy ugyan ki válllja a második gyereket úgy, hogy gyakorlatilag munkanélküli?
6/6 anonim válasza:
Ezért az a megoldás, hogy még a kicsi 3 éves kora előtt teherbe kell esni, mert akkor a felmondási védelem tovább él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!