Ma voltam az orvosomnál.28. hetet töltöttem kedden. Eddig összesen 6kg-t híztam. Teljesen elkeseredtem. Mit csináljak?
A dokim azt mondta, hogy diétázzak, mert rengeteget híztam és ő így nem vállalja majd a szülést, mert komplikációk léphetnek fel. Azt is mondta, hogy max 10kg-t lehet hízni. És ha magamtól nem tudom betartani a diétát, akkor befektet a kórházba a hátralevő időre.
Minden eredményem jó, semmi bajom nincs és a babóca is kb másfél héttel nagyobb, mint a kora. Mit csináljak? Én nem gondolom, hogy annyira vészes lenne a helyzetem, vagy igen?
teljesen normális a súlyod, én a dokit cserélném le, az olyen szívtelen ember nem hiszem, hogy kellőképp empatiku slenne szülésnél.
én 35 kg-t híztam a doki az elején FINOMAN szólt, aztán 15 kg után felhagyott vele és a végén nekem kinnyílt egy kicsit a méhszájam (semmi köze nincs a súlynak ehhez) onnantól csak a baba és az én egészségemre koncentráltunk. soha nem bántott és bár veszélyeztetett voltam eszébe sem jutott befektetni.
a szülés után azt kérte a 6 hetes kontrollra legyek a lánykori súlyomnál. én ott voltam 55 kg-ósan, csak a szülés nekem -12kg jelentett (4,5 kg volt a gyerek) mégis hogy néztem volna ki, ha csak 10 kg-t hízok???????
Aztom ilyen orvosnál nem szívesen szülnék
Teljesen normális amennyit híztál szerintem, és még olyat sem hallottam, hogy tíz kiló lenne a max. hízás, ami még jó.
Persze nem kellene túlzásokba esni, de szerintem nagyon túloz az orvosod és azt még szemét módon is csinálja.
üdv:38 hetes (+11 kiló)
Szerintem egyáltalán nem sok a 6 kilo. Én 25 hetesen kb 5 kilonál tartok,és én sovány vagyok,csak a hasam nagy:) Most igy vagyok 53 kg. Az sok???
Nem lehet,hogy te alapbol pici tulsullyal kezdted,ezért félti a babát,mert ha még ráhiztál,akkor felmehet a vérnyomásod és akkor lehet baj,pl koraszülés?
Pici túlsúlyom volt, de nem vészes. Minden eredményem jó. A vérnyomásom is megfelelő, sőt még egy picit alacsony is. Nem értem én ezt. De nagyon rosszul esett és most nagyon el vagyok keseredve.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat
Szia!
Had kérdezzem meg, biztos ennél az orvosnál akarsz szülni? Én most várom a negyediket az elsőnél 10kg-ot a másodiknál 12kg-ot a harmadiknál pedig 18kg-ot híztam, persze a babák is mindig nagyobbak lettek, most vagyok a 30-héten és eddig 8kg plusz van rajtam, amúgy elég vékony testalakatú vagyok olyan 55kg-ról kezdtem a terhességeimet. Mind a hármat és most a negyediket is ugyanannál a dokinál szülöm, szültem soha nem volt egy rossz szava súlyomra és mindegyik babámat gond nélkül megszültem. A védőnök sem mondtak rosszat egyszer sem.
A súlygyarapodást már nem veszik ennyire szigorúan mert itt is változnak a nézetek és a hízás mértéke is nagyon egyén függő. Hallottam olyat is hogy 25-30kg-ot hízott a kismama és mégsem lett semmi gond, persze ezt már én is sokallom de te szerintem teljesen normálisan hízol inkább a dokiddal van gond és nem a hízásod mennyiségével!
30 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!