Volt/van valami extrém változás az ízlésetekben a terhességetek alatt?
Olyanokra gondolok, hogy én pl. imádtam a vajas mustáros kenyeret, de előtte sem ettem soha, és most sem bírnám megenni. Vagy pl. terhesség előtt mindig 2 cukorral és hosszú tejjel ittam a káváét, viszont mikor terhes voltam csak egy cukorral és tej nélkül tudtam meginni.
Remélem sok hozzászólás lesz, szerintem ezek olyan mókás dolgok:)
1 falat kovászos ubi- 1 falat somlói.. hmmm felváltva .
Írták itt előttem a hajnali gyomor korgást. hát dettó. Ha nem ettem2-3 óra ébrenlét, a férjem hozott harapnivalót, kb 5 perc múlva horkolás.
Terhességem előtt mindent túl sósan ettem, terhesen leszoktam róla, most meg már sokszor sósnak érzem a felvágottakat, stb. annyira leálltam a sóról.
Terhességem alatt anyukám napi szinten sütötte nekem a palacsintát, és míg előtt max. 1-2 palacsinta csúszott le kb. kéthetente, addig a terhességem alatt napi 8-10 :)
Mindig is utáltam a halat, de egyszer megéreztem a konzerv tonhal illatát, és onnantól kezdve imádtam, kétnaponta muszáj volt ennem. Rengeteg tonhal-majonéz-paradicsom feltétes szendvicset ettem. Ez most is megmaradt, de beérem heti 1 darabbal.
3. terhességemnél odavoltam mindenért, ami erős. pl felvágott őrölt csilivel vastagon megszórva kenyér nélkül.
elsőnél a sós-édes jött be egyszerre: tartármártás áfonyalekvárral.
Utálom az almát, első terhességem alatt meg állandóan azt kívántam. Azóta sem eszem, ha nem muszáj, viszont a gyerekem imádja. :-)
Második terhességnél meg a fűszeres sós ételeket kívántam.
én virslit ettem mustárral,meg kortekompottal. :D
Aztán 1hétig naponta 1kg kiwit,1kg almát meg 1kg mandarint 1ulto helyzetemben.
Már 1honapja csak édességeket eszem,édes édes után johet bármi.De ugy kivánom a meszet,hogy az már nem normális.A falat nyalogatnám 1folytában,de persze nem merem.
Erdekes állapot ez a terhesség,a párom sokszor csak néz,hogy nekem meg mi bajom van. :DD
Én az első és a második trimeszterben kefírt ittam rengeteget. Volt, hogy napi 2-3 liter is lecsúszott. Már itthon gyártottuk a kefírt kefírgombából, mert így egy éjszaka alatt akár 3 liter is megértett. Aztán a 3. trimeszterben már nem kívántam, viszont jött helyette a tej. Na, azt minden mennyiségben, mindenhez. Most is innám, a babám már 5 hónapos, de ő sajnos kiütéses lett tőle, úgyhogy le kellett állnom vele. Max 3 decit ihatok naponta, az nem árt neki.
Amitől megundorodtam az a pizza volt. Bármilyen. Ha kimondták, hogy pizza azonnal hányingerem lett és mindentől elment az étvágyam.:o) Szülés óta újra képes vagyok megenni.
Én a mentolos dolgokra kattantam rá.A fogrémet is lenyeltem,vagy állandóan fogat mostam.A terhesség utolsó hónapjában napi 2 zacskó sima negrót elszopogattam,de csak azt bírtam,semmi egyéb cukorkát.A fekete Airwaves-t is nagyon szerettem,mert annak is olyan "negrós" íze volt.
Az egész terhesség alatt borzalmasan undorodtam minden olajos dologtól,nem tudtam például prószát sütni,pedig imádja a párom :)
Imádtam a Flóraszept illatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!