Tényleg havonta be kell feküdni a kórházba, ha
táppénzen akarok lenni?
Figyelt kérdés
Nincs semmi bajom, csak a munkahelyemmel. A dokim adna is javaslatot, de a háziorvosom azt mondta, hogy 1 hónapnál tovább nem tud táppénzen tartani, és hogy 2 napra havonta kórázba kell feküdnöm. Hogy működik ez?
dehogy kell. nődoki havonta adja a javaslatot, házidoki az alapján táppénzen tart, ha minden honapban megkapja ezt a javaslatot. ha ez nem tetszik igy neki, akkor keress másik házidokit, most már bárhova mehetsz, nincs rá törvény, hogy lakcím szerint hova tartozol.
üdv, 38 hetes, kb 20 hete táppénzen levo km.
2009. febr. 27. 10:43
2/13 anonim válasza:
Nekem nem kéri a háziorvos a nőgyógyász javaslatát, pedig december eleje óta táppénzen vagyok.
2009. febr. 27. 10:48
3/13 anonim válasza:
Szia!Egyáltalán nem kell befeküdnöd a kórházba ha táppénzes akarsz lenni.Nekem a magándokim ad 1 javaslatot azzal megyek mindig a terhesgondozóba. (nekem ők adják,gondolom ez változó)A papírt havonta kell kérni a dokitól.Én már 6hetes korom óta táppénzen vagyok, most 15 hetes vagyok.
2009. febr. 27. 10:49
4/13 anonim válasza:
Ha nőgyógyász ad javaslatot, azt a háziorvos nem bírálhatja felül. Szerintem az okozta a félreértést, h' havonta új javaslatot kell adnia a szakorvosnak, különben a háziorvos magától nem tarthat táppénzen, csak ha kórházi kezelésre szorulsz.
5/13 anonim válasza:
Dehogy kell!
Én is táppénzen voltam félidőtől fogva.
Főorvosi felülvizsgálatra kellett csak menni, de mivel veszélyeztetett terhesség volt az ok, ezért csak egyszer hívott, azt mondta, többet nem kell menni. Így szűrik ki a táppénzcsalókat egyébként, bár nem túl hatékonyan...
6/13 A kérdező kommentje:
Jaj de jó! Elég kattant ez a háziorvos, de a másikhoz sem jobb menni, mert az meg sem vizsgálja a beteget, hanem TÜKÖRBŐL(!!!!),ami az asztalára van felszerelve néz rá a betegre, hogy meg sem kelljen neki fordulni!!
Vidéki vagyok, és ha tényleg beteg vagyok, elég kényelmetlen és körülményes bemenni a városba :(
2009. febr. 27. 10:53
7/13 anonim válasza:
táppénzcsaló, azért ez is egy érdekes szó. már nem kötözködésből, de szerintem inkább legyen egy kismama táppénzen (akár akkor is, ha nem indokolt), minthogy olyan ember kapjon segélyt, aki életében nem dolgozott. táppénzre csak az jogosult, akinek korábban volt munkaviszonya, és csengette a lettát a TB felé. ennek töredékét kapja csak vissza a táppénz alatt, nem beszélve arról, hogy a kórházi ellátás sem fényes (meeg még pluszban megy a borítékolás), és jobb esetben a kedves apuka is dolgozik, aki szintén csengeti a lettát a TB felé, és nem kap cserébe szinte semmit, úgy, hogy közben mások ilyen-olyan címszóval kapják a zsetont az államtól. (vagy az egészségügyi ellátást akár havi 4 ropiért, amíg más befizet havonta 130at) szerintem aki teheti, menjen táppénzre, inkább pihenjen otthon egy kismama, aki elotte dolgozott, minthogy az ingyenélőknek tömködjék a zsebüket. az első hozzászóló voltam. nem szerettem volna indulatos lenni, és ez csak magánvélemény volt...
2009. febr. 27. 10:56
8/13 anonim válasza:
Szia
A nővéremnek be kellett feküdnie de csak egy napra a táppénz miatt. (Kecskemét)
2009. febr. 27. 11:21
9/13 anonim válasza:
Szia! te jó ég milyen házi doki ez? Pff:(! én is december óta Tp.n vagyok és először vittem csak javaslatot! Nem kell befeküdnöm a kórházba! Ja és ráadásul nem is én megyek a Tp.papíromért hanem a párom!!! Amúgy én is kecskeméti!!!
2009. febr. 27. 11:29
10/13 anonim válasza:
Nekem a tehességem első hetiben ajánlotta fel a házidokim ,hogy ha gond van ő azonnal táppénzre vesz. Gondoltam nem kell mert ez a második terhességem és sima ügy lesz! K.b. 3 nap telt el mikor kezdődtek a gondok. Augusztusban kezdtem dolgozni és okt. közepe óta táppénzen vagyok. Dec.30 óta nem kapok táppénzt de viszont dolgozni se tudodok. A háziorvosom autómatikusan táppénzen tart.... még csak a nőgyógyászom véleménye se kell hozzá! Ami tuti hogy ha háziorvos vesz táppénzre és te bekerülsz kórházba azt jelezned kell neki mert arra az időre a kórház jelent le,és nem a háziorvos. De ahogy hazaengednek másnap ismét a háziorvosé a terep. Hivatalosan minden hétfőn jelentik le az előzőz heti táppénzes állományt.Előre soha,pontosan a felmerülő kórházi kezelés miatt. Ne hagyd magad! További boldog babavárást. 29 hetes pocis
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!