Menjek tgyásra? Jelenleg jeans clubnál vagyok állományba (felszámolás alatt) táppénzen vagyok 1 hónapja és november végén fogok szülni
Ha nem keresel többet, mint br. 183eFt, akkor minél előbb (szülés előtt 28 nappal) igényeld a tgyást.
A gyednél van egy kis bibi, ha jól értem, június 20-tól szabidat töltöd és/vagy melózol. Ha így van, akkor nincs 180 bérezett napod, de nem azért mert táppénzt/tgyást/gyedet kaptál, hanem a gyes miatt, így a gyedet a minimálbérből fogják számolni.
(Eső után köpönyeg: ha a gyes után egyből táppénzre mentél volna, akkor a régi gyeded alapja lett volna az új gyeded alapja.)
Akkor bibi van.
Az idei évedből számolnak gyedet. Mivel itt nincs 180 bérezett nap (a szabi csak 98 napra jött ki), ezért megnézik, hogy miért nincs. Mivel azonban neked a gyes több (169 nap), mint a táppénz+tgyás (97 nap), ezért nem alkalmazható rád az ún. előnyszabály, így a minimálbérből fogják számolni a gyeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!