A 12. heti ultrahangon 4,5 a nyakiredő vastagsága. Az orvos szerint 95%, hogy Down-os a babám. Javasolja az terhesség megszakítását! Most mit tegyek?
Mint szakember, csak annyit tudok, hogy nem látható előre, hogy egy Down-szindrómás baba milyen IQ-val lesz megáldva, tud-e egyáltalán majd nyelni, ülni, járni, beszélni...sajnos a "világnapok" alkalmával csak a cuki, jó képességű gyerekek vannak előtérben, persze ilyen is van. A döntésed előtt érdemes átgondolni azt is, hogy mi lesz, ha nem alakul a legjobban a dolog, és nem enyhe, vagy középsúlyos, hanem súlyosan fogyatékos, vagy halmozottan sérült lesz. Sok szülőt ismerek, aki ha tudta volna előre, mi vár rá, nem tartotta volna meg. Ez a te döntésed, de 3 ember életéről szól...
Engem is lepontozhattok nyugodtan, de nem ti fogjátok felnevelni azt a kisgyereket.
Kérdező, kívánok neked sok erőt, bárhogy döntesz!
A szemetekben biztos nagyon szánalmas leszek, de nem tartottam meg. Nem tudom, hogy ezen túl tudom-e magam tenni valaha, olvastam nagyon súlyos eseteket is, nem mertem megkockáztatni. Nem csak miattam, de a baba miatt sem. Nem tudom mit követtünk el, hogy ezt érdemeltem...
Köszönöm mindenki válaszát! Minden jót nektek!
Én nem tudlak elítélni, fogalmam sincs hogyan döntenék hasonló helyzetben... De tudom milyen babát elveszíteni.
Kívánom neked, hogy a következő babád ép, és egészséges legyen!!!
Most biztos nagyon nehéz,de idővel hidd el túl leszel rajta,és szerintem is jól döntöttél.
A gyerek és a magatok érdekében is.
én nem ítéllek el, és valószínű, hogy ugyanígy döntöttem volna.
ez persze szomorú, és nagyon sajnállak téged.
Férjeddel mi újság, megbeszéltetek mindent?
Lehet még egészséges babátok, sok sok erőt kivánok először is, és ha kihevertétek ezt a babát, vágjatok bele újra!
Kedves Kérdező! Én sem ítéllek el, semmi okom rá, az egyetlen jó döntés volt. És azért mondom ezt, mert pont a baba érdekét nézted.
Ezt nagyon nehéz feldolgozni, de ne keresd magadban a hibát, mert nem tehetsz róla, semmit sem követtél el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!