Miért szedik az anyukák már a terhesség elején önszántukból a MagneB6-ot orvos tudta vagy javaslata nélkül?
Emlékszem,nekem anno a terhesség vége felé kellett szedni,külön orvosi javallatra mert kinyílt a méhszájam idő előtt. Aztán le is ellett vele állni,hogy kiürüljön mire szülni kell.
Itt is és fórumokon is olvasom,hogy anyukák szedik ha kell ha nem,akkor is ha a doki egyébként nem mondta. Picit éreznek valamit az alhasukban (naná,hiszen növekszik a méh és a baba is) és máris kapkodják befelé....
Ui: tényleg nem kötekedni akarok,ne essen nekem senki a válaszokban. És tényleg csak azokra gondolok akik csak úgy önhatalmúlag szedik,doki tudta nélkül.
Az elején pl. van, akinek a mensi szerű görcsei erősek! És a görcs nem jó! Akkor kell a magnézium!
Én pl. 9 hétig éreztem ezeket, addig szedtem. Most 12 hetes múltam, nem szedem!
Tényleg nem jó, ha görcsöl a várandós has. Amúgy a magnézium csak egy ásványi anyag, nem lehet túladagolni (ha mégis sikerül, max. egy kis hasmenés lesz belőle), viszont a 36. hétig elég jól kordában lehet vele tartani az összehúzódásokat és nem mellesleg az idegeknek is jót tesz :)))
Az első terhességem alatt nem kellett szednem, viszont most, hogy emelgettem a másfél éves lányomat, mit ne mondjak elég nagy mennyiségben fogyott. Már abbahagytam, mert 39 hetes vagyok, vannak is görcseim, de most már nem baj :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Persze,görcsökre érthető.
Én mondjuk elsősorban ilyesmikre gondoltam:
"volt egy kis szurkálás reggel a hasamban, be is kapkodtam gyorsan a MagneB6-omat"
stb...
Na, mindegy.
Köszi mindenkinek a választ!
9:56-os válaszoló vagyok.
A felesleges magnéziumot az ember kipisili. A magnézium egy része a csontokban található, a másik része a sejten belüli térben. Ez az utóbbi indul rohamos fogyatkozásnak amikor terhes az ember lánya. Egy kismamának átlagosan 400-450 mg-ra van szüksége egy nap, a Magne B6 pedig tartalmaz azt hiszem 48 mg-ot. Akkor hol beszélhetünk túladagolásról?
Különben a férjem is ilyen,de nem tudom leszoktatni róla.
Ha tüsszent egyet,már túrkál a gyógyszeres dobozunkban,hogy mit is kéne bevenni!
Én meg rosszul vagyok mindentől,ha be kell vennem...
Ha már túladagolás....
De ha pl várandós nő beveszi a terhesvitaminját,akkor nem kell külön beszedegetni magnéziumot,meg folsavat,stb...hiszen azért van a terhesvitamin,abban minden benne van (remélhetőleg),nem?
Mondjuk akkor ez a magnézium csak annak ajánlott,aki egyébként mást nem szed?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!