Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van-e okom 16 hetes terhesen...

Van-e okom 16 hetes terhesen kérvényezni, hogy korábbra hozzák a terheléses cukorvizsgálatot?

Figyelt kérdés
Kialakulhat ilyen korai időszakban is a terhességi cukorbetegség? Kicsit későnek találom, hogy csak 24 hetesen küldenek el vizsgálatra... Az előző gyerekemnél nem voltam terhességi cukros, de terheléskor a kétórás vérvétel eredménye a határ közelében volt. Az utóbbi egy-két hétben pedig előfordult nálam elég komoly szédülés, sőt egyszer csillaglátás és fülzúgás egy 1-2 másodperces eszméletvesztéssel. Egy barátnőm azt mondta, hogy szerinte lehetett a cukortól. Nagyon féltem a babám:(
2011. márc. 28. 16:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80/50?!? Akkor nem csoda, ha elájultál... Mennyit iszol?
2011. márc. 28. 16:50
 12/18 anonim ***** válasza:
16:40 vagyok. Sajnos egyre fiatalabbaknál kialakulhat a 2-es típusú. Én 35 évesen estem bele. De ne szaladj ennyire előre. Én inkább a vérnyomásodra tippelnék. De vizsgáltasd ki magad. Ha mégis találnak valamit, rosszabb esetben nem terhességi, hanem 2-es típusú diabéteszt, akkor sincs tragédia. Remekül együtt lehet élni vele, csak meg kell tanulni a szabályokat.
2011. márc. 28. 16:50
 13/18 A kérdező kommentje:

Rengeteget iszom, napi 3 litert legalább, ezzel szerencsére nincs gond. De a vérnyomásommal gyerekkorom óta küzdök, az előző terhességem végén sikerült elérnem a 90/60-at:)

Most vagyok 26 és fél éves, de ezek szerint ez sem garancia mindenre, tényleg kivizsgáltatom inkább... Főleg, hogy egyik nagymamám is kettes diabéteszes.

Mindenkinek nagyon köszönöm a gyors válaszokat!

2011. márc. 28. 16:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem akarlak riogatni, de a sok ivás éppen cukros tünet is lehet.
2011. márc. 28. 16:58
 15/18 A kérdező kommentje:
Igen, ezzel tisztában vagyok, de itt picit talán megnyugtat, hogy tudatosan iszom ennyit, nem vagyok különösebben szomjas. Viszont gondolom ez még mindig nem zárja ki, ha esetleg baj van...
2011. márc. 28. 17:01
 16/18 Alinaaa ***** válasza:
Nincs valaki az ismerőseid között, akinek van mérője? azzal könnyű lenne kideríteni, hogy tényleg van vagy nincs cukrod.
2011. márc. 28. 20:25
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen még egyszer a válaszokat, tegnap voltam terheléses cukron és szerencsére minden rendben van, más vizsgálatok kellenek a probléma kiderítéséhez.

Utolsó válaszolónak: igen, van műszerem, de az orvosom mondta, hogy ez nem elég a terhességi cukor megállapításához, ezért elküldött az előrehozott vizsgálatra.

Mindenkinek nagyon kellemes babavárást kívánok:)

2011. márc. 30. 15:27
 18/18 A kérdező kommentje:

Ma voltam védőnőnél és megfejtettük a problémát... az iszonyat alacsony vérnyomásom mellé kiderült, hogy elképesztően vérszegény is vagyok, szóval vastabletta innentől a terhesség végéig.

Ha valamelyikőtöknek hasonló problémája lenne, erre is gyanakodjatok...

2011. ápr. 7. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!