12 hetesen szoktak terhességi cukorvizsgálatot csinálni?
Gondolom kaptál beutalot vérvételre,azon rajta van,hogy milyen vizsgálatokat kérnek.
Nekem csak általános vérképvizsgálat volt ennyi idösen,külön cukor nem,csak a terheléses a 27.héten.
Szia!
Úgy tudom, a terheléses vércukorvizsgálatot a 20. hét után végzik, és a dokid ad beutalót erre. A védőnő nem adhat.
Én most csináltattam, a 22. héten.
Üdv!
A terheléses cukorvizsgálatot (cukros lötty) a 24-28. hét tájékán csinálják. A lényeg, hogy elmúlj félidős, mert addigra már kialakulhat a terhességi cukorbetegség! Ezelőtt ezt a terhelésest csak akkor csinálják, ha szükségét látják. Pl. ha van cukorbetegséged, vagy esetleg a családban előfordul.
Viszont nálunk a 12. heti vérvételnél, ahol a vérképet, toxoplazmát meg ilyeneket néznek, akkor szoktak cukrot nézni, de ez nem az a terheléses. Tesztreggelis (2 zsömi + tej). Viszont ahány hely, annyi szokás. Nem mondták, hogy neked milyen lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!