An. kérdése:
Nekem csak EU kártyám van, és azzal akarok Németországban szülni. A német biztosító kért tőletek valami más nyomtatványt, amit otthonról kell kérvényezni, hogy itt ingyen levezessék a szülést és utána is ellássanak?
Figyelt kérdés
Nekem azt mondták, hogy egy E112 űrlapot kell beszerezni, mert különben drága lesz. Viszont azt olvastam az "Szükséghelyzet" EU kártyás weblapon, hogy a szülés ingyenes, de azért vegyük fel a kapcsolatot a helyi bizt.-val, mert kérheti az E112, vagy S2 űrlapot. Ti megkérdeztétek, vagy csak EU kártyával elmentetek szülni? Nem akarok több 1000 Eurót fizetni!Üdv. An.2010. dec. 8. 19:58
1/3 anonim válasza:
Én megkérdezném abban a kórházban, ahol szülni szeretnél, hogy ők mit kérnek.
2/3 anonim válasza:
Most már nem értem! Te csak szülni mész oda, vagy ott is laksz, dolgozol? Mert ha csak szülni mész akkor szerinte is drága lesz. Eddig adtál már le valami papírt?
3/3 anonim válasza:
Újra én vagyok a második válaszoló. Én külföldön szültem a gyerekeket, most útban van a harmadik, de én oda is jártam dokihoz. Három havonta szépen kitöltöttem a papírt, amit gondolom hazaküldtek a Tb-nek. Nekem anno kinn nem volt biztosításom. Én hát elvileg az Eu kártyával mentem, de ugye akkor már nem kellett ilyeneket leadni, talán csak a polgármesteritől a papírt, hogy itt lakunk. De ismertek a dokik, előtte már megvolt minden adatom a kislapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!