Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy nem veszi eszre egy no,...

Hogy nem veszi eszre egy no, hogy ha mar 4-5honapos terhes?

Figyelt kérdés
Nem ertem, hogy nem latjak, ha no a pocak, vagy valami bent mozog, stb.... En vekony vagyok, megerzem meg a peteerest is (persze ez sulytol fuggetlen). Ki van csukva, hogy nem vennem eszre a terhesseget akar ugy, hogy megjon minden honapban. Szerintetek?
2011. márc. 26. 23:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Mindenkinek: Ne veszekedjetek, nem kell egymas torkanak ugrani (kedves elso), nem azert inditottam el a kerdest! A masik temakorben irt egy 41eves no, menstrualt, mar van egy tini gyereke, nem vette eszre, hogy terhes, csak most mikor megmozdult. Nem tudom milyen a testalkata, mert azota sem irt, de nem ertem, hogy nem veszi eszre az ember, ha no a mehe, akkor van ilyen mindjart megjon erzes stb, es nekem pl. koraterhesen is mintha egy narancs dudorodott volna ki a koldokom alatt egyik oldalon csak! Es latszott hanyatt fekve. Meg a verzes legtobb esetben nem ugyanolyan erossegu, mint szokott, hiaba havonta jon meg. A legtobb embernel barnazgatas van stb.... Szerintem nem figyel sok no a testi valtozasokra. Es hiaba mondjak valakinek, hogy meddo, vagy nehezen jon majd ossze a baba, ha valaki nem akar tobb gyereket, az vedekezzen, ne alapozzon arra, hogy azt mondtak nem lehet gyereke. Ha remenykedik hogy osszejon, akkor nyilvan ne vedekezzen. Ez az en velemenyem. Sok embernek van PCOS-e es total meddonek kezelik magukat, nem vedekeznek, aztan csodalkoznak ha teherbe esnek. Vannak bizonyos betegsegek amik nehezitik a teherbeesest, de ez nem egyenlo azzal ,hogy nem kellene vedekezni, HA nem akarnak tobb gyereket, nem? Ez nem itelkezes reszemrol, csak egy velemeny, hisz mindenki azt csinal amit akar.

Kis kitero utan, amit az utolsonak akartam mondani, az az, hogy nekem rettento izmos a hasfalam, de 4hos terhesen mar nekem is kezdett latszani a pocak es kereken 16hetesen kezdtem el erezni a babat, ra max. 1 hetre mar lattam is a boromet a hasamon berezegni, mikor 3x rugott a baba, olyan volt, mintha vki belulrol megfricskazta volna a hasfalamat es rezgett ott a borom fel-le. :) Es nekem pont 40+0-nal mondta a szulesznom, hogy olyan izmos a hasfalam, hogy bevallotta, alig tudta sokszor kitapogatni a baba poziciojat, plusz mindig ramszolt, mert hasizombol, kapaszkodas nelkul ultem fel a vizsgaloagyrol, nem pedig "legurulva" oldalasan.

2011. márc. 27. 10:43
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nos, igen Te magadból indulsz ki, és úgy gondolod ha Neked látszik akkor másnak is! Ki kell hogy ábrándítsalak, nem feltétlenül van így! Nos olvastam én is a 41 éves nő topikját és huszonéve nem védekeznek, valószínűleg nem is számított már erre.

És hidd el hogy minden terhesség más... nekem aztán tényleg semmi bajom az ég világon, és ha mindjárt megjön érzést is érzett az illető és utána megjött a mensije, nos ebből ugyan miért kellett volna babára következtetnie? Ezt sosem értettem egyébként :)))

Sőt a nők ciklusa is eltérő egyébként! Például nekem egészen tüszőrepedéstől fájt a pocakom mindaddig amíg meg nem jött (mindjárt megjön érzéssel a végén természetesen minden hónapban). Nekem semmi különös nem látszott idáig a pocimon légyszíves hidd el nekem!

Lehet hogy te is csak azért vetted észre mert figyelted....

A 41 éves nő helyébe én sem figyeltem volna, hacsak nem szerettem volna gyereket....

De mint mondom én azóta figyelem és vártam a változásokat mióta pozit teszteltem... egyértelmű jeleket most kezdtem el felfedezni magamon, de ha megjött volna számomra azért még most sem lenne egyértelmű hogy mi a "baj".

Az hogy te 16 hetesen érezted a babát, szerencsés vagy! A legtöbb ember főleg első terhességnél még nem érzi ennyi idősen. Szóval terhesség esetén nem lehet azt kijelenteni "hogy ami nekem volt, annak kötelezően másnál is úgy kell lennie és ha nem akkor itéljük el!"

2011. márc. 27. 13:04
 13/22 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy minden terhesseg mas ugyanannal a nonel is! Meg en is jarhatok igy, hogy nem veszem eszre akar 15 ev mulva, akar 6 honap mulva!!!!

Mint irtam, NEM rosszindulatbol kerdeztem, amit kerdeztem!!!Mondjuk ugy, hogy amolyan koltoi kerdes, meglepodottseg, egy kis hitetlenseggel megfuszerezve. Persze ez nem azt jelenti, hogy azt gondolnam, hogy a vilagon elo x milliard fogamzaskepes no kozul soha de soha senkivel nem fordulhat elo az, hogy nem veszi eszre magan. Hidd el, tudom en hogy termeszet anya furcsa dolgokra kepes. Volt mar en nekem peteeresem fogamzasgatlo rendes szedese mellett es bar mas nok a forumokon hitetlenkedtek, az orvosom nagy nyugodtan benyogte, hogy "az nem szamit" ...marmint ha rendesen szedtem a bogyot, mert ugyis teherbe lehet esni. Bar en nem estem teherbe, de volt ovulaciom es mar ezer eve szedtem a bogyot. :) Ugyhogy mint irtam, tudom hogy termeszet anya sok mindenre kepes, csak kivancsi lettem volna ugyan mitol nem veszi eszre mondjuk olyan no, aki NEM kover. Aki tulsulyos/nagyobb darab, az ugye a nagyobb pocak miatt nem veszi eszre.

2011. márc. 27. 14:35
 14/22 anonim ***** válasza:

de én sem vagyok túlsúlyos, egyszerűen ilyen az alkatom hogy csak most kezdett látszani (és nem én vagyok ezzel egyedül).

Örülök egyébként, hogy nem úgy gondoltad!

16 hetes km

2011. márc. 27. 15:15
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk eleve ide is szokott írogatni egy csomó nő, aki nagyon akarta, nagyon tudja és nagyon figyeli, mégis itt kell neki megkérdezni, hogy most akkor a baba mozog, vagy csak a belei. Akinek eszébe sem jutna, úgyis ráfogja az elején, hogy bélmozgások.
2011. márc. 27. 15:58
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Egy régi barátnőm 4 hónapos terhes volt, mikor megtudta, hogy babát vár. A második gyerek volt, már egy ideje próbálkoztak, de nem jött össze. Azért ment orvoshoz, hogy megnézesse magát, mert abban a hónapban nem olyan volt a mezije, mint előtte, és a vizsgálat alatt közölte vele a doki, hogy 4 hónapos terhes. Ja és a csajszi vékony és magas. És nem tudatlan, ráadásul egészségügyi végzettségű, úgyhogy a témában is otthon volt. Egyszerűen napra pontosan megjött neki, nem volt rosszul, semmi terhességre utaló jele nem volt, a hasa is 5-6 hónaposan kezdett nőni!

Nem kell magadból kiindulni, nekem volt olyan koleganőm, akitől a főnökünk 7 hónapos terhesen személyesen akarta látni az orvosi igazolást a terhességről (betegállományban volt), mert nem látszott rajta.

Ahány nő annyi féle terhesség!

2 gyerekem van, a két terhességem ég és föld volt!

2011. márc. 27. 16:38
 17/22 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó kérdés, mert eleve a mensi nem lehet ugyanolyan, mint egyébként (vagy, ha igen, akkor valami nem stimmel, mert a méhnyálkahártya bomlik el, elvileg). Akit a "tegnap 23:52" megnevezett, arról nekem egy beötlött egy középiskolás évfolyamtársnő, aki ráadásul az értelmesebbje közül való volt, az is lehet, hogy egyről beszélünk :)
2011. márc. 27. 20:45
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Ha nekem is megjött volna a terhesség elején, akkor én se vettem volna észre hogy baba van, mert a mellem csak akkor fájt, amikor meg kellett volna jönni, se hányingerem nem volt, se nem hánytam nem volt semmi tünetem!

Tesóm viszont pont így járt, ahogy a kérdező írja!

33 éves, akkor volt a nagyfia 5,5 éves így tudta mivel jár a terhesség! 6. hónapig meg volt neki a terhesség alatt, és csak akkor vette észre hogy valami van, amikor megmozdult a baba! Mivel az első terhesség alatt már megnyúltak a méh izmai, nem érezte sehogy lenne bármi! 2. gyereknél már nem érzi meg úgy az ember hogy nyúlnak az izmai!

Szóval van ilyen! Szombaton volt 1 éves unokaöcsém. És amíg meg nem mozdult még tesóm se vette észre hogy ott lapít a pociban!

A túl súly nem feltétlen ok rá, max az alkat, mert én is nagyobb darab vagyok, és alacsony, és most vagyok 19 hetes és szépen meg látszik rajtam a baba!

2011. márc. 28. 08:00
 19/22 anonim ***** válasza:
66%
Én vékony vagyok, de sértő volt amilyen rondákat írt a kövérekről a legelső hozzászóló, hogy hájas disznó stb...
2011. márc. 28. 16:00
 20/22 A kérdező kommentje:

Utolsoval egyetertek, szerintem is bunko beszolas volt, nagyon serto.

Tobbieknek: Hat akkor ki tudja, meg rolam is kiderulhet ,hogy esetleg az vagyok. Nekem is idaig ugy-ahogy idoben megjott, egyszer mondjuk kesett kicsit, es par hete naponta tobbszor erzek ilyen "idegrangatozashoz" hasonlo valamiket, de nem gaz, mert azt is szoktam erezni neha es az teljesen mas.Ez ahhoz hasonlit, mint mikor 16hetesen elkezdtem erezni a lanyomat. De mar agyon taperoltam a hasamat ,es nem ereztem ugy, mintha barmi "furcsa" lenne a pocakban. :D :D :D (A lanyommal mar ereztem koraterhesen ilyen narancsnagysagu kidudorodast, most nincs semmi.) Csak kicsit eljatszottam a gondolattal... Na mindegy, mikor a dokinal rakerdeztem, azt mondtak, ha megjon rendszeresen, NEM lehetek terhes. Na most nem kezdtem el magyarazni egy orvosnak, hogy termeszet anya sok embernel ezt maskepp igazolta. :D Rohognek, ha rolam is kiderulne... hihi Mint valaki irta kozuletek hogy egy baratnoje is hitetlenkedett aztan o se vette eszre, csak amikor megmozdult, vagy ilyesmi. :D :D

2011. márc. 28. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!