Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi ideig dolgoztok/tatok...

Mennyi ideig dolgoztok/tatok terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Van olyan barátnőm, aki már 3-4 hónapos terhesen kiirattam magát táppénzre, csak úgy...

Ti meddig dolgoztatok, vagy dolgoztok pocakkal? Meddig lehet bírni?

2011. márc. 22. 13:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szia. Én is irodai munkát végzek, így úgy tervezem, hogy vagy június végéig dolgozom majd, vagy csak szimplán, amíg bírok. Augusztus 4-re várható a baba, szóval egy hónappal a szülés előtt szeretnék eljönni a munkából. Remélem végig minden rendben lesz és ez így megvalósítható lesz.

Kicsit félek a nyártól, állítólag elég nehéz nyáron a terhesség, viszont az irodában van légkondi, otthon viszont nincs, még az is lehet, hogy kellemesebb lesz dolgozva az az idő.

20 hkm.

2011. márc. 22. 14:46
 12/20 anonim ***** válasza:

Én kb. a 32. hétig szeretnék dolgozni. Elsősorban azért, mert halálra unnám magam itthon, másodsorban pedig azért, mert nem is engedhetjük meg magunknak, hogy ennyivel kevesebbet vigyek haza. Fizikai munkát is végzek, de persze sokat segítenek nekem, és van, hogy 11 órás a munkanapom,. Nem gond, éppen abban az időszakban vagyok, hogy még terhelhető vagyok :)

22 hkm

2011. márc. 22. 15:53
 13/20 anonim ***** válasza:
Amint megtudtam, hogy terhes vagyok, azonnal kiírattam magam és az orvos is ezt javasolta - a munkahelyem miatt.
2011. márc. 22. 15:56
 14/20 anonim ***** válasza:
Én is csatlakozom az elöttem szolohoz.Erös vegyszerekkel dolgoztam,ezért nem is volt kétséges,hogy azonnal táppénz...
2011. márc. 22. 16:33
 15/20 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges és buta dolog ítélkezni a felett ki mikor megy táppénzre. Annyi a befolyásoló tényező:

- fizikai vagy szellemi munka

- veszélyeztetett terhesség vagy sem

- hogyan viseli a "másállapotot" a kismama

- lelkileg milyen terhességről van szó (pl: 4 éve próbálkoznak és bár a kismama teljesen egészséges, a terhesség pedig normális, ő mégis túl aggódó az előzmények miatt)

Én speciel külföldön élek, kiköltöztem a párommal (akit otthon ismertem meg, egyébként külföldi) és az volt a célom, hogy tanulom a nyelvet és keresek munkát...itteni életünket a pozitív teszttel indítottuk...így minden tervünk megdőlt. Nagyon hálás vagyok azért,hogy az első trimesztert otthon tölthettem, mert annyira rosszul voltam, hogy néha felkelni sem tudtam, nemhogy dolgozni...

Most vagyok lassan 26 hetes, már végre elkezdtem kommunikálni így 5 hónap után, semmi bajom, nincsenek rosszullétek, nem keményedem, erősnek érzem magam...és nagyon nagyon unatkozom...iszonyatosan szeretnék dolgozni, de már nagy a pocakom, és az hogy megértetem magam nem jelenti azt, hogy órákig tudnék csevegni...szóval munkakeresés veszett ötlet.

Igyekszem sokat olvasni, sétálni, úszni, kézimunkázni (épp szövök) aktívan folytatni a nyelv megtanulását, utazgatni, főzni, netezni...meg már készülni a babára.

De ha tehetném napi legalább 6 órát dolgoznék!!!!!

2011. márc. 22. 17:25
 16/20 anonim ***** válasza:
Az előzőnél 11 hetesen szó szerint táppénzre vágott a doki, nem volt kívánságműsor. Olyan volt a munkahelyem, hogy nem dolgozhattam. Hát tapasztalatból mondom annyi pénzért otthon ülni 6 hónapig nem volt valami jó. Most maradni akarok júni végéig (augusztus elején szülök), ha nem történik semmi. Most irodában vagyok, igaz 12 órában megyek, de a főnököm úgy oszt be, hogy egy héten 2-3 napot megyek így jó.
2011. márc. 22. 17:27
 17/20 anonim ***** válasza:

Irodai munkám van, lazán, semmi túlóra.

Eredetileg a 32. hétig akartam dolgozni.

Na, az van most... És még bevállalom tovább, mert semmi bajom. Csak a BKV utazás rossz egy kicsit.

Itthon nem nagyon tudnék mit csinálni, babának minden megvéve, minden kész. A férjem, barátaim dolgoznak. Már minden szakirodalmat elolvastam.

Csak a plafont nézném, és nyűglődnék, azt hiszem. Még ráhúzok egy hónapot. Majd ha közben érzem, akkor egyszerűen nem megyek többet.

Így a végén táppénzt sem kell igényelnem. Lesz 15 nap betegszabim, aztán jöhet a tgyás.

2011. márc. 22. 18:26
 18/20 anonim ***** válasza:

A 8-12. hét között feküdtem vérezgetés miatt. Amikor visszamentem dolgozni, rá kellett jönnöm, hogy az émelygésem elviselhetetlen és egész napos lesz, amint korán kelek és egész elviselhető és jóval később kezdődik, ha kialszom magam. Ugyan irodai munkám van, de meglehetősen stresszes, emiatt sem éreztem jól magam, feszülgetett a hasam, nem volt jó ülni sem. Így a 16. héten kiirattam magam, azóta otthon vagyok.

El nem tudom képzelni, hogy unatkozzak, még soha az életben nem unatkoztam! A párom otthon dolgozik, társaságból nincs hiány, mindig van valami tennivaló, jövünk-megyünk, nyugodt vagyok.

2011. márc. 23. 05:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem bizonyítottan a munka miatt volt magas a vérnyomásom, nem írtak ki, de a 17 héten erős alhasi görccsel vittek kórházba, így minden kérés nélkül tp-re vetek, mert veszélyeztette a babát!

Május 1-ig, 6. hónapig akartam dolgozni, de most már itthon vagyok és jobban is érzem magam!

2011. márc. 23. 09:49
 20/20 anonim ***** válasza:

Helló!

Én most vagyok 20 hetes. Konyhán dolgozom, napi 9 órát. Van, hogy 4-kor kell kelnem, van hogy beosztanak 8-9 napra, szabadnap nélkül. Emelni kell és nagyon pörgős az egész nap. 6 hós koromig szerettem volna dolgozni ilyen munka mellett, de a napokban rájöttem, hogy már nem nagyon bírom így eljövök 5 hósan. Nagyon fáradt vagyok és ödémás a hasam is... Nem ér ennyit.

Szerintem ha valaki megteheti, hogy elmegy táppénzre, tegye meg nyugodtan, ilyen nem sokszor van az életben.. és ilyenkor minden igenis a kismamáról és a kisbabáról szóljon!

2011. márc. 27. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!