Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi ideig dolgoztok/tatok...

Mennyi ideig dolgoztok/tatok terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Van olyan barátnőm, aki már 3-4 hónapos terhesen kiirattam magát táppénzre, csak úgy...

Ti meddig dolgoztatok, vagy dolgoztok pocakkal? Meddig lehet bírni?

2011. márc. 22. 13:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
6. hónap közepéig dolgoztam, de csak azért addig, mert sokat kellett utaznom, ráadásul tél volt.
2011. márc. 22. 13:48
 2/20 anonim ***** válasza:
Nekem irodai munkám volt, én szülés előtt egy hónappal jöttem el. Így jó is volt. Addig jól bírtam, viszont az utolsó 1 hónap már otthon is nehéz volt.
2011. márc. 22. 13:48
 3/20 A kérdező kommentje:
Irodai munkát végzek én is, de egy idő után nem kellemetlen 8 órát végigülni nagy pocakkal?
2011. márc. 22. 13:50
 4/20 anonim ***** válasza:

Előző terhességemnél a 34.hétig dolgoztam, a mostanival is addig fogok, ha minden rendben lesz.

Irodai munkát végzek, simán bírtam volna a végéig is (az elsőnél), de úgy gondoltam (gondolom), hogy az utolsó 6 héten már csak magunkkal akarok foglalkozni. És nekem így is lett jó.

Egyre több ismerősöm megy (ment) a 12.hét után táppénzre, csak azért mert babát várnak. Egészségükre... én nem vagyok ilyen. Meg is hülyülnék otthon 6 hónapig.

Természetesen ha indokolt vagy ha a munkahelye nem megfelelő, akkor menjen táppénzre, de egyéb esetben nem értek vele egyet.

2011. márc. 22. 13:52
 5/20 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok: nekem nem volt kellemetlen a 8 órát végigdolgozni nagy pocival.

Persze nem muszáj a legvégéig dolgozni, mint írtam nekem elég volt 34 hétig :-) De addig nem volt probléma.

2011. márc. 22. 13:54
 6/20 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy amíg bírom, dolgozni szeretnék. Én sem értem azokat akik csak azért mert terhes már kiiratja magát táppénzre. Persze, ha probléma van vagy olyan a munkahely, érthető. Meghülyülnék otthon, meg tutti el lustulnék stb...
2011. márc. 22. 13:59
 7/20 anonim ***** válasza:
Szia! 38.- hétig dolgoztam. Aztán még bejárkáltam, mert nagyon untam magam. Ráadásul tulhordtam egy héttel és akkor meg már egész nap jöttek a telefonok hogy mikor jön már... na mindegy.. Lényeg, hogy azért jöttem el 38 hetesen, mert megbetegedtem és kiirt a doki..de amint rendbe jöttem mentem vissza, mert még nem adtam át mindent. Én örülök, hogy igy döntöttem...
2011. márc. 22. 14:17
 8/20 anonim ***** válasza:

Én amikor betöltöttem a 4. hónapot(szóval amikor már beléptem az 5.-be :-) ), akkor mentem el táppénzre, akkor is csak azért, mert nekem eleve nehéz fizikai munka volt a munkaszerződésemen és amúgy is azt kellett csinálnom, meg idegileg sem volt vmi kellemes a légkör, mert egy élelmiszerüzletben dolgoztam, ahol kaptunk hideget-meleget, gyakrabban hideget.. Azokat én sem értem, akik tényleg "csak úgy" elmennek táppénzre.. :-/

21+3 hkm

2011. márc. 22. 14:25
 9/20 anonim ***** válasza:

Én kb. a 4.hónaptól vagyok itthon,mert az én munkám nem irodai,hanem 12 órás álló munkavégzés a vendéglátásban,4 folyamatosan működő mikró mellett,+ a főzőlapoktól kb.15 cm választ el.Az 5-10 kg-os súlyok emelgetése minden napos dolog+idegeskedés,stressz,rohanás a kb. 30-35 fokban.

A visszereim már a terhesség előtt is megvoltak a munka miatt,műtve is voltam vele,de most újra kijöttek,mindkét lábamon még így is,hogy itthon dekkoltam.Már a 4. hónaptól fájnak is.Képzelem,már járni sem tudnék,ha dolgoztam volna...

Engem már a 3. hónaptól minden doki/védőnő kiírt volna,de mondtam,hogy amíg bírom,megyek melózni.Hát a 4. hónapig bírtam kb.,akkortól voltak fájó visszér gondjaim,és olyan fáradékony lettem,hogy alig bírtam felkelni is az ágyból,meg a stresszt is rosszabbul viseltem.

Ha irodai munkám lett volna,ahol nincs ennyi veszélyforrás,akkor jártam volna dolgozni,amíg tudok.

Viszont 2 évbe telt,amíg összejött a baba,így jobbnak láttuk a dokikkal nem megkockáztatni a munkahelyi ártalmakat.

39hetes km.

2011. márc. 22. 14:30
 10/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ezek szerintem teljesen érthető dolgok.

2011. márc. 22. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!