Mennyi ideig dolgoztok/tatok terhesség alatt?
Van olyan barátnőm, aki már 3-4 hónapos terhesen kiirattam magát táppénzre, csak úgy...
Ti meddig dolgoztatok, vagy dolgoztok pocakkal? Meddig lehet bírni?
Előző terhességemnél a 34.hétig dolgoztam, a mostanival is addig fogok, ha minden rendben lesz.
Irodai munkát végzek, simán bírtam volna a végéig is (az elsőnél), de úgy gondoltam (gondolom), hogy az utolsó 6 héten már csak magunkkal akarok foglalkozni. És nekem így is lett jó.
Egyre több ismerősöm megy (ment) a 12.hét után táppénzre, csak azért mert babát várnak. Egészségükre... én nem vagyok ilyen. Meg is hülyülnék otthon 6 hónapig.
Természetesen ha indokolt vagy ha a munkahelye nem megfelelő, akkor menjen táppénzre, de egyéb esetben nem értek vele egyet.
Utolsó vagyok: nekem nem volt kellemetlen a 8 órát végigdolgozni nagy pocival.
Persze nem muszáj a legvégéig dolgozni, mint írtam nekem elég volt 34 hétig :-) De addig nem volt probléma.
Én amikor betöltöttem a 4. hónapot(szóval amikor már beléptem az 5.-be :-) ), akkor mentem el táppénzre, akkor is csak azért, mert nekem eleve nehéz fizikai munka volt a munkaszerződésemen és amúgy is azt kellett csinálnom, meg idegileg sem volt vmi kellemes a légkör, mert egy élelmiszerüzletben dolgoztam, ahol kaptunk hideget-meleget, gyakrabban hideget.. Azokat én sem értem, akik tényleg "csak úgy" elmennek táppénzre.. :-/
21+3 hkm
Én kb. a 4.hónaptól vagyok itthon,mert az én munkám nem irodai,hanem 12 órás álló munkavégzés a vendéglátásban,4 folyamatosan működő mikró mellett,+ a főzőlapoktól kb.15 cm választ el.Az 5-10 kg-os súlyok emelgetése minden napos dolog+idegeskedés,stressz,rohanás a kb. 30-35 fokban.
A visszereim már a terhesség előtt is megvoltak a munka miatt,műtve is voltam vele,de most újra kijöttek,mindkét lábamon még így is,hogy itthon dekkoltam.Már a 4. hónaptól fájnak is.Képzelem,már járni sem tudnék,ha dolgoztam volna...
Engem már a 3. hónaptól minden doki/védőnő kiírt volna,de mondtam,hogy amíg bírom,megyek melózni.Hát a 4. hónapig bírtam kb.,akkortól voltak fájó visszér gondjaim,és olyan fáradékony lettem,hogy alig bírtam felkelni is az ágyból,meg a stresszt is rosszabbul viseltem.
Ha irodai munkám lett volna,ahol nincs ennyi veszélyforrás,akkor jártam volna dolgozni,amíg tudok.
Viszont 2 évbe telt,amíg összejött a baba,így jobbnak láttuk a dokikkal nem megkockáztatni a munkahelyi ártalmakat.
39hetes km.
Köszi a válaszokat!
Ezek szerintem teljesen érthető dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!