Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért kell kérkedni azzal...

Miért kell kérkedni azzal hogy " 26-28 hetes vagyok és jajj, már 4-5 kilót híztam, sok? " Más kismamák akik sajnos hajlamosak a hízásra, sztem ilyenkor még frusztráltabbak.

Figyelt kérdés
Nem hiszem, hogy szükséges lenne egy ilyen kérdést feltenni itt, mivel azért minden kismama tisztában van vele, hogy mi az a súly, ami már nála sok... Szó szerint dicsekvésnek hangzik, és a legtöbb kismamánál lelki bajokat okozhat....
2009. febr. 23. 09:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért kell ilyen kérdést feltenni. Ahogy te is írtad ez dicsekvés. Aki fusztráltabb ne is foglalkozzon az ilyen kismamákkal. Nem vagyunk egyformák. Csak a kisbaba egészsége a fontos. Majd leadjuk szoptatás után. Ha vigasztal én 12 hónap alatt 12 kilót szedtem fel, és mióta állapotos vagyok 8 kilót. Összesen 20 kilóval vagyok több. De nem vagyok elkeseredve!!!!!!!! Ismerek olyat is aki 34 kilót hízott terhesség alatt. Úgyhogy fel e fejjel!!!!!!!
2009. febr. 23. 10:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok nemcsak ilyen témájú kérdés van:-) Ami inkább tűnik dicsekvésnek, hencegésnek mint rendes kérdésnek. Azért hál'isten sok a normális hozzáállású kismama-anyuka.
2009. febr. 23. 10:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem, csak bennem vált ki fura érzést, amikor ilyen kérdést látok. Teljesen egyetértek veled!
2009. febr. 23. 10:05
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Szedjél nyugtatót,ha ilyen kérdések idegesítenek.
2009. febr. 23. 10:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Én "szívesen" híztam volna többet, mint amennyit eddig (fiamnál pl. 18 kg-ot híztam), de diétáznom kell, és nem egy leányálom.

Amikor legszívesebbne megennél egy tál diós tésztát jó sok cukorral, meg lekvárrral, de nem lehet, na az is elég szar.

2009. febr. 23. 10:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia, én 26 hetes kismama vagyok és már csaknem 10 kilónál járok, eddig nem is vettem észre az ilyen kérdéseket, szerintem nem kell ilyesmivel törődni, engem csak az érdekel hogy a baba jól van-e. Pedig nagyon nehezen fogok lefogyni, mert előtte is csak diétával és heti 3x aerobikkal tudtam úgy ahogy tartani a súlyom, de majd csak lesz valahogy!
2009. febr. 23. 10:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Arra még nem gondoltál, hogy van olyan, aki azért kérdez az x kilós hízásról, mert fél, hogy kevesebb a súlya, mint lennie kellene? Nem mindenki azért kérdez a súlyáról, mert soknak tartaná a felszedett kilók számát, hanem épp ellenkezőleg. Főleg aki mondjuk 4. vagy 5.hónapig még nem szedett fel semmit. Lehet, hogy aggódik, hogy normális-e....

Nem csak túlsúly miatt tudnak kismamát cikizni, hanem azzal is, hogy "nem is látszik, biztos hogy terhes vagy???" meg "jajj de pici a hasad, nincs is semmi hasad" stb.... Ez is frusztrálhatja a kismamát egy idő után.

2009. febr. 23. 11:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Sztem ha figyelmesebben elolvastad volna amit írtam, biztos nem érted félre, de nem azokról a kismamákról beszéltem, akiknek nem sikerül hízni... A dolog teljesen másról szól, kár felháborodni ezen...
2009. febr. 23. 11:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia!Én se dicsekedni se panaszkodni nem akarok.Egyik oldalról én sem híztam valami sokat, de miért? Mert naponta 5ször hánytam 4 hónapon keresztül.Ha megkérdezel szívesebben elviseltem volna néhány plusz kilót, mint az infúziózást, meg a veszélyeztetett terhességet.A cimborák meg álterhesnek csófoltak.Ez se esett valami jól, mivel ezt a jelzőt kutyákra használják.Egyébként tényleg sok a felesleges kérdés, de azt is meg lehet érteni, hogy mindenki aggódik mindenért.Szokták mondani mindenkinek a saját baja a legnagyobb.És sokszor az orvos sem ér rá válaszokat adni, pedig az ő szava a legmegnyugtatóbb.
2009. febr. 24. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!