Anyukak, ti is hajlamosak vagytok arra, hogy tomjetek a gyereketekbe az etelt?
Figyelt kérdés
Arra ertem hogy, ha meg van par kanal/ml etel/tej, akkor azt meg valahogy megprobaljatok megetetni vele vagy beken hajgyatok amikor eloszor elfordul a kanaltol/cumisuvegtol?2009. szept. 25. 16:00
1/11 anonim válasza:
Nem szoktam soha erőltetni. Néha bosszant ha nagyon keveset eszik, de anyukám mindíg mondja, hogy tudja ö mikor éhes és mikor nem.Igaza van.:)
2/11 anonim válasza:
Én most már hagyom (13 hós), de azért közben csalok, mert néha el sem akarja kezdeni, ilyenkor bármennyire nem tanácsolt, valami más teszek elé, amivel babrál, közben meg tátja a száját. Persze néha az étellel is el van, tényleg nem tudom, más mennyire hagyja a babáját turkálni a tányérban kézzel?
3/11 anonim válasza:
Soha nem tömtem egik gyerekembe sem az ételt,még akkor sem,ha úgy tünt,hogy keveset evett.De a következő étkezésig nem is adtam neki semmit,még akkor sem,ha kért.Így megszokta,hogy akkor kell enni,amikor itt az ideje és annyit,hogy jóllakjon.Ha beletömöd,akkor lehet,hogy megutálja az evést,és emiatt lesz rossz evő.
4/11 A kérdező kommentje:
16:07
En neha hagyom turkalni az etelben, de csak modjaval. Inkabb azt hagyom hogy belemartsa az ujjat. Aztan tartsa az ujjat hogy szopjam le, maskor meg szepen beszopgassa az ujjarol a kajat.
Most szinte 10 honapos, de egyedul nem eszik csak pufit. Meg nincsenek fogai es sok mindentol fuldoklik, oklendezik, persze soha nem hanyt meg.
2009. szept. 25. 16:12
5/11 anonim válasza:
Én annyit adok a 10 hónapos babámnak, amennyit kér. Tápi simán megy, amennyit bekészítek. Kanalas kaja közben meg-megállunk pihengetünk, de szépen lassan elfogy (kb 180 gr.). Van hogy 10 perc, van hogy fél óra. Valahogy a kanalas evések közben nem koncentrál úgy, nézelődik, ugrál. Nem tömöm, látom rajta, mikor elég, olyankor elkezdi szopni az ujját. Elég egyértelmű jel, akkor kell abbahagyni nálunk. Ha megmarad a kaja, hát megmarad, nem baj. Én se mindig ugyanannyi mennyiségeket eszek meg, valamikor több kell, valamikor kevesebb.
6/11 anonim válasza:
Nekem két hat hónapos kisfiam van. Már elég szépen esznek mindent. Eddig ha elfordította a száját azért még meg próbáltam többször, de most már erről leszoktam. Ha éhes úgyis kér.
7/11 anonim válasza:
Én annyira ismerem már a lányom, ha ha valami nem foglalja le, képes nem enni. Igy ha lefoglalom, még eszik pár kanállal.
De arra megtanitottam, ha nem kell már neki végképp, akko rázza a fejét, hogy nem.
8/11 anonim válasza:
Én hajlamos voltam tömni, na még, ez nem elég... Aztán rájöttem,hogy honnan tudom ,hogy nem elég, mikor már egyértelműen jelzi,hogy hagyjam már békén? Szóval nem erölködök, elégedett vagyok így is a mennyiségekkel.
9/11 anonim válasza:
én is hajlamos vagyok tömni, mert nagyon keveset eszik
1 éves
10/11 anonim válasza:
Az én fiam 16 hós, és én is hajlamos vagyok tömni. Nagyon rossz étvágyú a gy.orvos most Béres cseppet javasolt neki. Én is ilyen rossz evő voltam, azóta sajna nagyon "kipendültem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!