Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha -7-es dioptriájú a szemem,...

Ha -7-es dioptriájú a szemem, rendesen szülök, vagy császárral?

Figyelt kérdés
A szemész dokim azt mondta, hogy nem emelhetek nehezet, mert leválhat a retinám.
2011. márc. 16. 19:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Régen volt ez, hogy -4 felett császár. Most szemészeti vizsgálat kell, hogy milyen a szemed állapota, és az alapján mit javasol a doki. Én -7,5dp-val símán szültem. Viszont kérdezte a szemész, hogy szeretnék-e császárt, mert ha igen akkor ráüti a kartonomra, hogy császár.
2011. márc. 16. 19:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Orvosi szakvélemény kell, de ha eleve nem emelhetsz nehezet, akkor kizárt, hogy sima szülést engedjen az orvosod.
2011. márc. 16. 19:53
 3/11 anonim ***** válasza:
A retina-leválással nem viccelnek, szerintem nem fogják engedni a hüvelyi szülést. De jobban is jársz, ha tényleg ez a helyzet.
2011. márc. 16. 19:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen dioptriám van, ezért szemész vélemény kellett szülés előtt. Apukámnak már volt retinaleválása, és egyéb szemproblémái, magam szemnyomás és stb, így én nem akartam kockáztatni, de a sebész-szemész orvos (aki apumat is műtötte) azt mondta, szülhetek simán is, erősek a szemizmaim. Viszont örülök, hogy végül mégis császárral kellett szülnöm (toxémia miatt), nem is készültem sima szülésre, tudtam, hogy így vagy úgy, de császár lesz.
2011. márc. 16. 19:55
 5/11 anonim ***** válasza:

ugyanekkora dioptriás a szemüvegem (szemem -7,5, mindkettő), elmentem szemészetre, hogy szeretnék természetes úton szülni, lehet-e, megvizsgáltak, 2 óráig ide-oda kóvályogtam, nyomást, mindent néztek, és kiadtak egy papírt a végén, hogy nincs szemészeti oka, hogy ne szüljek simán. Tőlem nem kérte a doki, de én bebiztosítottam magam, nem akartam, hogy császározzanak ilyen miatt, de a családban sem volt retinaleválás. Szó szó, menj el, nézesd meg, inkább, minthogy baj legyen!

(egyébként 9,5 hónapos a babánk és természetes úton született :o)

2011. márc. 16. 20:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Anyukámnak is 7es a szeme, és anno 10 éve nem szülhetett természetesen, császározták a hugommal. Félő volt, hogy leválik a retinája és megvakul. Szerintem nem ajánlatos kockáztatni.
2011. márc. 16. 21:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia! A szemed állapotától függ, nem a dioptriától. Már nincs ilyen automatikusan császár, mint régen volt. Nekem -7.5 és -5.5 a szemem + cilinder, mégis szülhettem (volna, ha sikerül) természetes úton. 3 szemorvosnál voltam, hogy tuti ne legyen gond, mindegyik egészségesnek találta a szememet.
2011. márc. 16. 22:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem 8,5 ös a szemem, és 3 éve szültem meg a kisfiam természetes úton. Előtte vizsgáltak, de most már nem mentem el vizsgálatra emiatt. A papírt nem fogják kérni, csak akkor kérik, ha császármetszés indokolt.
2011. márc. 17. 10:12
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi lányok, mindenképpen elmegyek dokihoz!
2011. márc. 17. 14:00
 10/11 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, felhívtam a szemorvost, azt mondta, hogy a szemizom gyengesége nemigen változik az évek során, tehát ha egyszer ezt megnézik, nem kell mindig nézegetni, szóval ha egyszer azt mondták szülhetsz, akkor szülhetsz, ha nem mert gyenge az izom (mint amit neked mondtak, hiszen nem emelhetsz!) akkor nem lehet későbbiekben se.
2011. márc. 17. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!