Muszáj meglennie a magas vérnyomásnak is, mint tünetnek ahhoz, hogy toxémiagyanús legyek?
Figyelt kérdés
nagyon felvizesedtem mára, igaz közeleg az időm, de nem érzek semmi szülésre utaló jelet, viszont az arcom és a karjaim, ujjaim és bokám egymerő lufi lett. Eddig is vizesedtem, de ennyire nem. A pisimről nem tudok semmit, sajos ma nincs védőnő, de a vérnyomásomat folyamatosan mérem és 115/70 körül mozog, hajnal óta nézem. Szóval inkább alacsonyabb a normál 120/80-nál. Fölé egyszer sem ment. Tehát jelen kell legyen a fehérje a vizeletben+a magyas vérnyomás+ a vizesedés tünetének is a toxémiához??2011. márc. 16. 09:45
1/6 anonim válasza:
A betegség maga a 3-as tünetegyüttes jelenléte.
A gyanúhoz még egy tünet kell...de ha jól értem, akkor nincs semmi más, nyugi. A vizesedés a végén nagyon gyakori. Válts sómentes diétára.
2/6 anonim válasza:
Ha terhességi toxémia áll fent, akkor az, ahogy az első válaszoló is írta, a három tünet együttléte.
Vagyis ha csak vizesedsz, akkor nincs gond, csak kellemetlenség. A szülés közeledtével a szervezeted fokozottan tartja vissza a vizet, tényleg hagyd el a sót, így kevesebbet tud megkötni a szervezeted a visszatartott vízből, de azért csodát ne várj. Ha megszülsz, elmúlik:)
3/6 A kérdező kommentje:
tudom, az előző babánál is ez volt, elmúlt 2 nappal szülés után. Sómentesen élünk amúgy is, a védőnő szerint nem tehetek ellene már semmit, igyak sokat ennyi. Csak a hirtelen víz miatt ijedtem meg. Ha lenne a pisimben fehérje, de a vérnyomásom alacsony marad, akkor se toxémia?
2011. márc. 16. 09:54
4/6 anonim válasza:
Nem, akkor is csak gyanú. Ami azt jelenti, hogy diétázni kell. Hány hetes vagy?
5/6 A kérdező kommentje:
lassan 36.
2011. márc. 16. 10:25
6/6 anonim válasza:
Nyugi, ha csak a vizesedés van akkor tuti nem toxémia!
És boizonyára a hirtelen melegtől vizesedsz annyira, meg némi genetia is lehet, ha az első babáddal is így volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!